Станишев призна с половин уста: Пеевски е от кръга на КТБ

09 юли 2013 в 17:40 6115 18

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Делян Пеевски е част от кръга на Корпоративна търговска банка (КТБ), но имах уверения, че ще свърши добра работа за държавата. Това каза на пресконференция днес лидерът на БСП Сергей Станишев на поредица въпроси за икономически кръгове, цитиран от "Дневник". 

На въпрос кой влиза в този кръг лидерът на БСП отговаря, че не знае, но предполага, че това е самата банка КТБ и медиите, които са свързани с нея. На въпрос на журналист: "Делян Пеевски от този кръг ли е?", червеният лидер отговаря: "Предполагам, че да."

Станишев за пореден път казва, че е избрал Пеевски за поста председател на ДАНС, защото е имал достатъчно уверения, че ще свърши добра работа за държавата. "Отчетох го като грешка", допълни той.

Станишев коментира решението на Конституционния съд, който отхвърли искането на ГЕРБ за касиране на предсрочните избори. Според него то поставя ръководството на партия ГЕРБ в нелепо положение. „След като те, от първия ден всъщност на избора на новото Народно събрание искаха касиране, сега това тяхно искане е отхвърлено. Очевидно е, че ГЕРБ са извън парламента, защото това е един от начините за господин Борисов и за господин Цветанов да контролират партията. Извън парламента много по-лесно се контролират и народните представители и се държи тяхната власт. Нека дадат отговор - какво ще правят оттук нататък. Имат място в българския парламент, имат много сериозна парламентарна група, която дава възможности за активна работа и за промяна на много решения в Народното събрание”, каза Станишев.

Според него процедура за импийчмънт на президента би превърнала Росен Плевнелиев в мъченик. Станишев уточни, че Изпълнителното бюро на БСП не е обсъждало темата. „За мен той не заслужава ролята на мъченик. Моето мнение е, че господин Плевнелиев не заслужава чак такова вдигане на топката, ще използвам този израз", каза още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!