Шофьорът, блъснал Московски, не е пил

20 октомври 2012 в 12:39 4308 3

Оглед след катастрофата с министър Ивайло Московски край село Голец. Снимка: Булфото
Оглед след катастрофата с министър Ивайло Московски край село Голец. Снимка: Булфото

Шофьорът на автомобила, който се блъсна челно в колата на транспортния министър Ивайло Московски вчера, не е употребил алкохол. Това съобщиха от болницата в Ловеч, позовавайки се на направената кръвна проба. 

35-годишният Димитър Стоянов от София е бил леко ранен в крака, той е отказал лечение и си е тръгнал от болницата още снощи.

Всички останали пострадали при катастрофата край ловешкото село Голец са в стабилно състояние.

При инцидента в петък „Фолксваген Голф”, изпреварващ колона от три автомобила и аварирал ТИР, се  удари челно в колата, в която пътуваше министърът на транспорта Ивайло Московски, началникът на неговия кабинет Анджелина Тотева, секретарката му.

Московски и членовете на екипа му бяха настанени в болницата в Ловеч, а малко по-късно бяха транспортирани в правителствена болница в "Лозенец" в столицата. Най-тежко пострада шофьорът на министъра. Той е претърпял операция на единия крак. 

Състоянието на министър Московски е стабилно. Той е с изкълчена дясна китка и има оплаквания от болки в гърдите и краката. Скенерът е показал, че министърът няма вътрешни наранявания. Лекарите опровергаха и първоначалната информация, че министърът е счупил ръката си в катастрофата.

27 души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Един от тях е с опасност за живота. Общо 19 са тежките катастрофи на територията на страната. В София са станали 5 тежки и 137 по-леки произшествия, петима души са ранени, посочват от СБА.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!