Рекламират ни като голф и спа дестинация по Дискавъри

Мария Чипилева 09 април 2012 в 15:20 1206 0

Министърът на икономиката Делян Добрев получи 20 млн. лв., за да рекламира туризма ни
Министърът на икономиката Делян Добрев получи 20 млн. лв., за да рекламира туризма ни

Страната ни ще се ракламира като атрактивна туристическа дестинация за голф и спа по международни канали като Дискавъри, Евронюз и Нешънъл джиографик. Това предвижда проект по приритетна ос „Устойчиво развитие на туризма“ на ОП „Регионално развитие“. Бенефициент по нея е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Проектът се нарича „Провеждане на целогодишна рекламна кампания за България по водещи паневропейски медии“ и е на стойност 6.2 млн. лв. Днес министърът на енергетиката Делян Добрев и колежклата му на регионалното развитие Лиляна Павлова подписаха договора за стартирането на пет нови проекти, сред които и този. Те са на обща стойност 20.4 млн. лв., като целта на всички е да привлекат повече туристи в държавата ни.

И петте проекта са насочени към извършването на маркетингови анализи и рекламирането на държавата ни като туристическа дестинация. Имиджът, който ще градим за България пред света е като страна за целогодишен туризъм, голф и спа дестинация, обясни зам.-икономическият министър Иво Маринов. Основните дестинации, към които са насочени усилията ни за реклама са както самите българи, така и страни като Русия, Украйна, Швеция, Полша, Германия и Румъния. Реализирането на проектите да започне през есента, каза още Мринов. Досега министерството на икономиката работи по още девет проекта в тази посока. Всички те са към своя край и са на обща стойност от над 40 млн. лв.

С още 300 млн. лв. от еврофондовете за развитието на туризма разполага държавата ни по ОП „Регионално развитие“. Тези средства в момента се усвояват от общините за развитието на инфраструктура до забележителностите в страната ни, обясни министърът на региионалното развитие Лиляна Павлова. Те ще се използват за изграждането на пътища, пускането на влакчета или корабчета, дори лифтове до туристическите дестинации.През тази година Страната ни е почити готова за летния сезон, каза още Маринов. МИЕТ очаква ръст на руските турсти в страната с 20%. През миналата година те са 455 хил. Най-много обаче са посетителите на страната ни от Румъния, Гърция и Германия.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови