Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Разпродават имущество на Рашкови

Юлиан Христов 12 април 2012 в 12:16 1344 0

Кирил Рашков  Снимка: БГНЕС
Кирил Рашков Снимка: БГНЕС

Имоти на фамилията Рашкови в Пловдив вероятно ще бъде запорирана или разпродадена от частен съдебен изпълнител.

За OFFNews.bg от общината обясниха, че съдът е разпоредил дължимите от фамилията данъци от 2008 до средата на 2009 година, които са на стойност 66 хил. лв., да бъдат събрани от частен съдебен изпълнител. Каква процедура ще бъде избрана зависи изцяло от съдебния изпълнител, който има право да запорира имоти и сметки, а също така и да ги обявява за разпродажба.

Обзавеждането в пететажния хотел на фамилията на ул. „Св. гора“ в центъра на Пловдив вече е описано, а задължението за този имот от такса смет и данък недвижими имоти е близо 65 хил. лв. Останалите 1000 лв. са задълженията, които Цар Киро, съпругата му Костадинка и дъщеря им Събка дължат за апартамент в града под тепетата.

Делото срещу Рашкови е заведено още миналата година, обясни пред OFFNews.bg Цвета Попова, началник на отдел „Ревизии“ в общинската аминистрация на Пловдив. По думите й старите задължения на фамилията са събрани, като са останали само тези за въпросните два имота в общината.

Ако тримата длъжници от фамилията не реагират в едномесечен срок, очаква се някои атрактивни вещи да бъдат изкарани на публична разпродажба. Сред тях е и така нареченият „златен трон“, на който Рашков даваше драматичните си пресконференции. Тази мебел всъщност е дървена, но е украсена с бои като онези, с които Митрополит Николай оцвети част от орнаментиката в храма „Света Марина“. Към него има и няколко музикални уредби.

По информация на местни медии Рашкови са изнесли покъщнината си от т.нар. Стъклен палат в Катуница и я складирали в хотела си. Фамилията е прибрала там и вещите от къщата на ул. „Ягода“ в селото, която няма документи за строеж и е обявена за незаконна с решение на Административния съд в Пловдив.

Полицейското присъствие в града е засилено откакто през септември м.г. в селото имаше размирици станаха размирици след убийството на 19-годишния Ангел Петров. Тогава бяха опожарени къщи на фамилията по подозрение, че хора около Цар Киро са сложили край на живота на младежа. Днес комшиите са разделени на два лагера. Едните твърдят, че лошо от фамилията не са видели. Други се кръстят и молят да не се връщат никога в Катуница.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews