Радан Кънев: В Брюксел Борисов и Орешарски пледират невменяемост

Владимир Йончев 24 октомври 2013 в 21:43 5410 22

Радан Кънев
Радан Кънев

"И така. Борисов и Орешарски в Брюксел. Пледират невменяемост, причинена от патологичното желание да си направят кал и да се харесат на общата си куртизанка", коментира в профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Коментарът е по повод рязката смяна на позицията на Бойко Борисов. След като 91 народни представители от ГЕРБ в понеделник гласуваха предложения от "Атака" мораториум върху продажбата на земеделска земя на граждани на Европейския съюз, днес в Брюксел Борисов обясни, че той и депутатите му били подведени от общата лудост.

В подобна нелепа ситуация изпадна и премиерът Пламен Орешарски. Въпреки че повечето оратори от БСП от парламентарната трибуна се изказаха срещу предложението на "Атака", изненадващо при гласуването 59 червени депутати гласуваха за удължаване на мораториума. Днес в Брюксел Орешарски заяви, че решението на издигналата го партия трябва да бъде преразгледано.

"Брюксел не е нито жертвата на деянието, нито съдията по делото. "Увлечени в лудост и популизъм" нарушихте българската Конституция, застрашихте интереса на български граждани и ще ви съди българският избирател", пише още в коментара си Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ прекрачва добрия тон с доста остър финал за психическото здраве на депутатите:

Ако наистина не можете да контролирате емоциите си и да осъзнавате значението на постъпките си, не се лекувайте в българското Народно събрание. Има си места за настаняване, ще срещнете колегата Бонапарт. Даже неколцина. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!