Протестна мрежа готова на сътрудничество с опозиционни партии с чисти ръце

Александра Маркарян 25 септември 2013 в 12:17 3546 31

Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов

Протестът навлиза в нова фаза. "Протестна мрежа" обяви в декларация, че е готова на сътрудничество с опозиционни партии.

Трите задължителни условия за това са въпросните опозиционни партии да поемат ангажимент за постигане на трите цели на протеста:

1. Незабавна оставка на правителството на БСП и ДПС, подкрепяно от "Атака", с премиер Пламен Орешарски;

2. Нови парламентарни избори преди декември 2013 г.

3. Операция "Чисти ръце" за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

"Като гражданско обединение, основано върху ценностите за толерантност, прозрачност и борба със задкулисието, Протестна мрежа се противопоставя на всякакви форми на протест, които водят до насилие, насаждат омраза и разделение.

Призоваваме българските граждани да подкрепят протеста за сваляне на настоящото управление и да не забравят, че след това ще им предстои отново да избират и от нашия избор зависи в каква държава ще живеем.

Считаме, че парламентарните и извънпарламентарните опозиционни сили имат нужния политически инструментариум, ако искрено желаят да свалят правителството и да предложат управленска алтернатива.

Протестна мрежа категорично заявява, че ако представители на политическите сили желаят да влязат в контакт, да обсъждат позиции или съчетаване на граждански протестни акции с политически такива, то те трябва да го направят открито и прозрачно, без никакви форми и съмнения за задкулисие и подозрения в опити протестът да бъде партизиран или овладян отвътре. Ангажираме се да оповестим публично за всякакви активности от подобен характер, за да е ясно на всички, че гражданският протест е за ценности, а не за власт", се казва в декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!