Протестът в Благоевград. Снимки и видео

Владимир Йончев 17 февруари 2013 в 17:24 2545 0

Хиляди излязоха на протеста в Благоевград. Снимка: Булфото
Хиляди излязоха на протеста в Благоевград. Снимка: Булфото

Благоевград – 11:00 часа – Още преди началния час в центъра на града са излезли 700-800 души и продължават да прииждат.

Благоевград 11:50 часа – Плътен кордон жандармерия чака шествието близо до магистралата пред Първи корпус на ЮЗУ.

Благоевград 11:56 – Народът проби кордонът полиция и вече върви към магистралата.

Благоевград 12:00 - Магистралата при Благоевград вече е блокирана от първите редици на шествието. Поне още 6-7 000 души вървят към нея.

Благоевград 12:25 – Около 6-7 000 души вървят по магистралата към Антените при бензиностанцията на “Лукойл” на километър преди Благоевград при влизането откъм София. В момента не се знае с каква цел протестиращите са се насочили натам.

Край тях върви жандармерия и полиция, но не прави нищо.

Народът скандира: “Оставка”, “Национализация”, “ЧЕЗ вън!”.

Благоевград 12:55 часа - Организаторката на протеста Люси Манова призова протестиращите да освободят едно от платната на магистралата в посока Кулата за кратко, защото има коли с деца. Хората обаче решиха, че това е провокация и отказаха да я послушат. Магистралата продължава да е блокирана.

Благоевград 13:00 часа – Протестиращите освободиха магистралата. Около 1500-2000 души тръгнаха към сградата на Общината, откъдето започна шествието. Другите започнаха да се разотиват.

Благоевград 14:05 – Шофьор се опита да мине през протестиращите в Благоевград, качи се на тротоар и блъсна блъсна леко протестиращи, предаде кореспондентът на OFFNews. Хората извадиха шофьора от колата и започнаха да я разбиват. Все още не е ясно дали има саморазправа и с шофьора. Малко по-късно протестиращ излезе и удари полицейска кола. Полицаите го подгониха, протестиращите обаче го скриха. Последва сблъсък между полиция и протестиращи.

Благоевград, 14:40 часа – По-голяма част от протестиращите се разотиват. Малка група остана пред общината.

Благоевград даде седмица срок да бъдат изпълнени исканията на протестиращите. Ако това не стане в неделя в 11 часа опъваме палатки на магистралата, заканиха се протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови