Приятел на Пламен: Хора, спрете да се делите!

Елица Мартинова 05 март 2013 в 08:54 5540 6

Пламен Горанов
Пламен Горанов

Димитър Събев, приятел на самозапалилия се Пламен Горанов, който почина на 3 март, призова пред bTV протестиращите да не се делят.

„Пламен щеше много да се натъжи, ако беше чул всички тези неща от палатките пред НС. Сравнете един протест на мирен човек, който казва, че иска да протестира мирно, а не да хвърля камъни по улицата и в знак на протест дава най-скъпото си – живота. И сравнете тези хора, които казват „Ние сме 15 000, а вие сте 10 000". Хора, недейте така, спрете да се делите”, призова Събев.

Той подчерта, че Пламен не е бил наивен и неведнъж е казвал, че кметът Йорданов е марионетка на групировката ТИМ.

„Не бива да се смята, че Пламен е бил наивен. Той повтаряше, че кметът Кирил Йорданов е марионетка на ТИМ”, обясни Събев.

Той разказа още,  че Пламен не е бил склонен към депресии, имал е интереси в различни области.

„Пламен беше готов да стои цяло лято пред гнездото на един лешояд и да го пази. Тук не може да става въпрос за отчаяние, той беше красавец и макар и труден, животът му беше интересен. Всеки един от нас е излизал от депресивни състояния в нашата компания. Но самозапалването не беше част от подобно отчаяние, а осмислен бунт”, смята Събев.

Той призна, че не е очаквал приятелят му да се запали и изрази разочарование, че Пламен не е оставил писмо с политически искания.

„Не смятам, че трябва да го наричаме Ян Палах, защото Пламен не обичаше етикетите”, допълни още Събев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови