Подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес до 27 април

Елица Мартинова 23 април 2013 в 08:08 3021 0

Избирателни списъци.Снимка: БГНЕС
Избирателни списъци.Снимка: БГНЕС

Гражданите, чийто настоящ адрес е различен от постоянния, ще могат да подават заявления за гласуване на предстоящите избори до 27 април.

Избирателите, които искат да гласуват по настоящо местожителство, трябва да подадат заявление в общината, която администрира временния им адрес.

За целта гражданите трябва да попълнят бланка с трите си имена, ЕГН-то и настоящия си адрес. След справка служителите на общината издават служебна бележка с указание за секцията, до която да отидем в изборния ден.

След включването ни в изборните списъци по настоящия адрес, имената на гражданите автоматично се изтриват от листите на постоянното им местоживеене.

Всеки желаещ може да направи онлайн справка за изборната секция, в която е записан, на сайта на ГРАО.

Същата информация може да бъде получена и по телефона на безплатен номер 0800 14 726 или срещу SMS с ЕГН на номер 18 429.

Учениците и студентите ще могат да гласуват във всяка избирателна секция, без да подават заявление. За целта те ще трябва да представят на Секционната избирателна комисия лични документи, студентските си книжки или бележниците си.

Упражненото право на глас се записва изрично в ученическите документи на младежите. Заедно с това, те ще трява да попълнят и декларация, че няма да гласуват повторно в друга избирателна секция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови