Павлова: Обвиненията за лошите пътища са политически инсинуации

17 март 2013 в 11:01 2439 10

Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС

Обвиненията, че управлението на ГЕРБ е оставило разбити пътища, некачествени магистрали и задълбочена разлика в качеството на живот между различните региони в България, са политически инсинуации, основани на манипулирани данни. Това заяви последният регионален министър в кабинета „Борисов“ Лиляна Павлова в интервю за БНР.

Тя бе включена по телефона за коментар на доклад на експерти от МРРБ, цитиран от агенция БГНЕС в събота.

Павлова се усъмни, че такъв доклад съществува.

„До сряда бях в министерството. Едва ли за тези няколко дни е произведен такъв доклад“, каза тя.

Един от основните изводи на цитираните от БГНЕС експерти е, че тревожно нараства разликата по показателя паритет на покупателната способност между различните региони в страната. „За последните 10 години този индекс се е покачил с над 40% за Югозападния регион (София), докато увеличението за останалите пет региона е между 4% и 10%“.

По този повод Павлова изтъкна тенденцията за обезлюдяване на Северна и особено Северозападна България, миграцията към големите градове и подчерта, че в противовес на това предишното правителство е започнало да инвестира в икономиката на тези градове. „За четирите години на това управление инвестирахме 3 милиарда лева чрез Оперативна програма „Регионално развитие“, каза Павлова.

На упреците за лошото състояние на републиканската пътна мрежа тя отговори със статистика: „1600 км пътища сме ремонтирали, рехабилитирали и построили. Малко е, но с парите, с които разполагахме – толкова“. Републиканската пътна мрежа е с обща дължина 19 000 км.

Обвиненията за некачествено ремонтирани магистрали от фирми, печелили поръчките с дъмпингови цени при строителството Павлова отново определи като „политически инсинуации“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!