Ниело е и ниело иде

22 февруари 2013 в 13:46 12397 18

 Николай Фенерски
Николай Фенерски

Николай Фенерски

Severozapad.org

Ниело значи лошо, ма у северозападен вариант, демек напоена с отчаяние и безнадежнос констатациа. Ние па ше се окажеме прекарани и нахендрени накраа, поредните упражнениа на нашиа гръбец тръпелив си праат играчите, заради койото тейната вина ги никъде нема и заслужават по корем да се влачат пред гнева народен.

Силици ми не достигат да речем нещо добро и смислено по разигралете се сабитиа от последните неколко дена. Сбира ме сал една неизказана и неизчерпаема, безутешна и дива ярост, коги вида из медиите картинки от протестите... И я участвам у тех, ама съм наясно, че модераторете и администраторете на обществото у сенкя па ше наредат пъзеля като за тех си, не като за назе. И у тоо момент една буца ми застава на грлото, юти слзи напират от очите, а изход нема... 25 годин вече се ебават с назе. И те тиа същите – бойковци, серьожковци, доганьовци, руменпетковци и овчаровци, пирински и софиянски, гоцета и тракторе, куневици и партизански унукини, педерунгеле, крокодиле, плашипутарници, изклесяци и цифуняци, костофци и кобургчета, сидеровци, младеновци, добревци, премяновци, боковци, лиловци, местановци, бисеровци, комсомолски секретарчета и грозни мутри, абе изобщо без пропуск сички тайни и явни, участвале у мизериата през последните десетилетиа – те са опитват да преметнат назе за пореден път и за пореден път ше успеат. Щото като ги сметнеме едно връз друго, ше излезне, че нормалните орица сме малцинство, а те тиа като итри копиленца одново ше си излъжат гласуващите бабички и старци и накраа па ше стане уя у боба, мръвките за назе. У тоо случай сме против демокрациата. Не може 3 мильона пенции да ни решават съдбините на нормалните ора, нищо че сме по-малко от тех. Ние си сакаме Родината и Дръжавата обратно, наш ред е да си земеме живота у ръцете, не да ни се подиграват и да ни гнясат чорбаджийската сички тиа оръпляци, целата таа сган от сатфере.

Решениата, правилните решениа винаги са биле мого прости – сложните, де ни ги пробутват ефтино, са схемички за онодванье и нагъзванье. Сичко е просто на кантонерски петел. Ка сме се затирнале по нанадолнището, не требва да са запираме. Стачка до дупка, до кръв, до гражданска война, до прибиванье с лопатата на сички упоменати, щото куманягата властта ги е зел с кръвчица, обратно никогиш нема да ги даде без бой. И след тва по исландскиа модел – опростена интернетска процедура за съставяне на ново правителство от нови ора с нормални европейски идеи у главите, европейски у смисъл да заживееме като ониа орица спокойно и красиво, с уредена администрациа и запазена околна среда.

Ма ревът, че имало погроми. Малко са тиа погроми, нищо не са. Тръгнааме с клоняка напреде, избушиаме кочината със се касата и три реда тули, ка го рекох и преди, ма сеги не бива да са кротваме. Може извесно време да има анархиа, може и ниело да стане, ма не моо се прочистиме, ако са не стигне до самиа край и ако са не реже тоо 25 годишен гнил тумор до живо мЕсо. Резанье изместо и фръганье. Съд и присъди за сички гореизброени. Стриганье нула номер и да чукат камънье у кариерите. Моо тва да са мечти, ма ако сме упорити, ако се не запреме сеги и не позволиме никой от старите курви да ни наложи поредната измама и помиа, нема да е далеко и тоо ден велик.

Лошето е, че на практика си знааме кво ше стане. Те таково като на слимката ни чека

http://www.dnevnik.bg/shimg/oo_2006702.jpg

Ели па същото, де беше досЕги, мутрата и физкултурника барабар с фидоските и партизанските келемета. Алтернативени изгледи нема на хоризонта.

У таа долна и миризлива обстановка гюбретата па пъкнаа одгоре и зеа да са лендзат. Оня де се бара ужким националис, ма му плащат делиорманските мангале, са опитва да оглави протестите, ма го нема майстора; говньовеца, де подаде оставка, извади и той любимиа си скелет – доганя му бил готвил покушение; доганеца па ше извади своа любим призрак, етническото напреженее; следващиа маймун М. Заимов па са заиграл със свойта си играчка – имало било вазможнос да се стигне до хиперинфлациа – каам ви, секи луд с номера си, некои с цела програма. И сички тиа призраци, скелете, манипулации и откровени измами са дело на гявола, нема нищо светло у тех, на тъмната страна ѝ дай да твори разнообразие. А работите са прости и моо се решът по прост начин, повтараме го, да ги фане яд, да си не мислат те, че ние едеме доматите с колците и трошим ореи с гъзерете си.

У подкрепа на гореизложеното ше допълним неколко цитирваниа от наши съфорумци:

„Най- големата загуба за България ще бъде връщаньето на красножопите и ДПС у властта. Ако т. нар. народ го допущи – къкто вика Пустиняка – да мре по-добре тава племе и да идват нормални ора да заселът таа зЕмя, де заслужава много по-добро...“

„Ми сеги излезна кулскио левент Мики Маус (Михаил Миков) с прозрачните уши и се пени по телевизоро – видиш ли с тия си искания за подмена на политическата система и с лозунгите, че сичките през последните 23 годин, дето управлявали, са виновни, се подменяла истинската политическа отговорност... До ньего пълния гьотверен – сори за думата – Данчо Ментака – еничар, подлога и редко говно, морализаторски обеснява къ протестиращите видиш ли не знаели кво требва да съ праи от тука нататека... Демек разбирайте – ние красножопите сме невинни и чисти, ние сме вода ненапита и сълза моминска, те ягле само лошия Боки е виновен, а ние – красножопите и цифливите карабинери сме готови да доеме па да ви ебкаме – щото 4 годин огладнееме и сеги сакаме да папкаме... Вашта мама лъжлива красножопа дееба азе смрадове негодни – е за тва ББ е негоден – щото тоа у место а фръга бали у тлакънъта у Кула с каскет със сцепена козиркъ и гуменици без катарами на каишките – па съ е засилил да управлява...“

„Боко беше лош – именно щото имаше 4 годин – Овч., оня плъъ Гея, Куневица червената снаа, Лъжлив дедо и целата носна кръпа – ДиПиСи – да съ вече излежали 4 годин от доживотните си присъди... Но схемата е ясна – червената олигархия от различните кръгове – Банкя, Овчи главички и други ресторантски другарства, дето де факто управляват – продължават да врътът с финансовия ресурс, дето имат, политиката, къкто си искат. Там требва да се удари преди сичко. Тава е пътя – разбиване на икономическата сила на олигархията. А тва нема да стане с тия мижави протести, финансирани и подръчквани от същата таа олигархия. Отнеманьето на финансов ресурс, къкто е показала историата става – и тва го повтарам секи път – по два начина – или чрез желание от страна на върховете – или чрез революция. Я не вида у момента нито едното, нито другото.“

„Тама некви зовели за ноф пулитически модел – тава е сврх опасна илюзия – старите ше са боидисат на нови. Кеф ми а да ви кажем – те ще тръгнеме на добре, ма не вида ка, и Болен Лидероф да яхне протеста – па неа на добре, за сага само неква кръгла маса би сакал да чуа – въпреки че тама ще има празнословиа и такая сволоч... Ониа много добре знааха, че нема да мое да тъпчат народецо вечно, и съответно разиграа тоо театар сас народното недоволство – лъжеатентата на сопола, референдума, сметките от ЧЕЗ – сичко я съшито сас бели конци ПАК – други народе са тръпяле изродете по триасе годин, теа нетърпеливи копелета на стоножка и сифилистическа жирафа напраиха новата схема само за 23 годин, НАЗЕ НИ ЕБЪТ ПРЕЗ ГАЩИТЕ, бракя и дами – не нам кой и къде замисля теа неща, НО ЗНАА че са ВРЛО итро замислени стъпка по стъпка – и краиния резултат винаги е лошеф за назе.

Кво требе да напраиме – немедлено требе да почнеме да създаваме ентелегенциа – знам, че а бавно, трудно и скупо – но само тава я прогресивната сила, къде може да изведе РОДИНАТА напреде и да ни отърси от смрадовете.

И нова образователна система – ако требе ще я създадеме от нулата (ку требе, че я купиме от Афстралеа и Нова Зеландиа ели Германиа и че сбираме пара като просяци по светъ) – но само така след неко поколение мое да спасиме РОДИНАТА – сичко друго я затра и пустиняк.

За Бога бракя - съешаваите са и размножаваите са...

Наща сила е знанието – нищо друго, сичко друго е ветар и магла.“

„Българите са обречени никоги да не осъзнаат, че образованието, ако сакат да бъдат слободни, требва да бъде подчинено на интересите на дръжавата и обществото. Че образованието требва да стимулира мисленьето, а не знанието като самоцел.“

След мъдростта на съфорумците днешниат бюлетин е почти изчерпан. Ше добавим само, че осиротели без бащицата-слънце свинье наизлезоа по пльощада и се молат слънцето да не залезва

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У парламента едни свинье обсъждат, а пред парламента други свинье надигат глас да защитат своа лидер. Челе ли сте на Оруел „Животинска ферма“? Само дето животинките у камионя служат за нещо и са полезни, ше станат на месо, който ше нарани некой човечец, докато свиньете у парламента и чръвете нема ги едът, и чръвете ше се гнусат от тех, даже и за тава не стават, ка викат па мойте приателе от форума.

Общо зето ората, де наистина знаат кво точно сакат и ка да стане, са малцинство. И тава ни е трагедиата, бацета и бацки. Добро не чекайте. Модераторете на обществото, ониа тайните с плановете и стратегиите, требва да бъдат изметени и ча тогива да почнеме прозрачно и чисто. Ма спираме да мечтаеме, че после па заседа онаа буца туке на грълото и души ли души...

Николай Фенерски е автор на идеята и каузата Резерват Северозапад, която първоначално тръгва като носталгичен сайт-речник на северозападните думи, изрази и дълбокомъдри сентенции през 2002 година. През 2012 година се появява документалният филм “Резерват Северозапад”, чийто автор, продуцент и сценарист е Н. Фенерски. Режисьор по монтажа е Пламен Николов, а оператор Георги Маринов. Филмът взима участие в различни фестивали и печели сърцата на зрителите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!