Национален траур за Пламен утре

05 март 2013 в 14:41 2941 2

Бдение в памет на Пламен Горанов се проведе във Врана. Снимка: Булфото
Бдение в памет на Пламен Горанов се проведе във Врана. Снимка: Булфото

Правителството в оставка обяви 6 март за ден на национален траур.

Решението е във връзка със смъртта на Пламен Горанов, който почина в неделя вечерта, след като се самозапали пред сградата на общината във Варна.

Решението на кабинета в оставка е взето неприсъствено, съобщиха от правителствената информационна служба.

Във Варна днес знамената пред общината бяха свалени наполовина, като официално се очакваше утре да бъде обявен ден на траур в града. Предложението за обявяване на ден на национален траур беше направено от Общинския съвет във Варна

В понеделник в София и Варна паметта на Пламен беше почетена с бдения. 

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Близо 70 хиляди души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета. В неделя ГЕРБ обяви, че сваля политическата си подкрепа към Йорданов. Самият Йорданов днес обяви, че е взел решение дали да подаде оставка, но все още няма да го съобщи официално. Той очаква и решението на общинския съвет, чието извънредно заседание поиска.

Оттеглянето на кмета е основно искане на многохилядните протести във Варна, които продължават вече трета седмица. Варненският кмет съобщи, че ще каже какво е решението му за исканата му оставка в сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!