НФСБ се готви за парламента чрез съюз с Емо Фаса

Елица Мартинова 21 август 2013 в 12:01 3823 2

Слави Бинев, Валери Симеонов и Данчо Хаджиев. Снимка: БГНЕС
Слави Бинев, Валери Симеонов и Данчо Хаджиев. Снимка: БГНЕС

Идеологически съюз с партия „Средна европейска класа“ (СЕК) анонсираха от пресцентъра на „Националния фронт за спасение на България“ (НФСБ).

Оттам изпратиха до медиите информация, че утре ще се проведе пресконференция, на която ще бъде оповестена „пълната и безрезервна подкрепа на СЕК към програмата на НДСБ“.

„Национален фронт за спасение на България продължава дейността си по обединяването  на всички патриотични и последователни в своето поведение организации, които поставят за своя кауза защитата на интересите на българските граждани и спасението на Родината“, пишат още от партията на Валери Симеонов.

Това е второто обединение на НФСБ само за седмица. Миналия понеделник към тях се присъедини и партията на Слави Бинев - „Гражданско обединение за реална демокрация“.

"Средна европейска класа" и Емо Фаса

Партия "Средна европейска класа" е партията на студентите на Стоичков, която неуспешно опита да направи коалиция “Орлов мост”. Зад нея стои бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса. 

Малко преди изборите, на 8 май, трима от лидерите на изборните листи на СЕК в София изпратиха до медиите съобщение с призив "Не гласувайте за нас!". Причината бе, че месец по-рано тримата са присъствали на среща в Етрополе, където Емо Фаса е провел подробен инструктаж за това как се купуват гласове. 

Проценти

С обединението на силите трите партии може да имат реален шанс да прескочат 4-процентовата бариера на следващите избори.

На 12 май тази година НФСБ бе на косъм с получените 3,703 % от гласовете. Партията на Слави Бинев пък, която се явяваше в коалиция „ГОРДа България“ взе 0,455 %. Новите партньори от „Средна европейска класа“ пък регистрира скромните 0,100 %.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови