Мартин Димитров, Шарков и Гяуров аут от СДС

26 ноември 2012 в 12:41 2649 7

Емил Кабаиванов и Румен Христов на днешното заседание. Снимка: Сергей Антонов
Емил Кабаиванов и Румен Христов на днешното заседание. Снимка: Сергей Антонов

Депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров са изключени от СДС.

Това решение взе на днешното си заседание Националният съвет на СДС.

Мартин Димитров е бил изключен с пълното единодушие на всички гласували на заседанието.

За изключване е предложен и дългогодишният член на ръководството на СДС Йордан Бакалов.  Гласуването обаче е оставило Бакалов в редиците на сините.

На заседанието не е присъствал никой от депутатите, предложени за изключване.

Преди вота за отстраняване на Димитров, Шарков и Гяуров синият народен представител Михаил Михайлов е изразил крайната си позиция срещу ръководителите на СДС и е поискал оставката им.

Предложението му е получило шумно неодобрение и Михайлов е напуснал заседанието.

"Изборът за конституционен съдия е игра, която не е на СДС. Ние влязохме в един провал на ГЕРБ, решихме да запушим тази пробойна, скандалът се пренесе при нас и виновно за това е цялото ръководство на СДС", обясни пред журналисти синият депутат. 

Изключването на бившия син лидер Мартин Димитров не бе изненада за самия него.

"Няма да се учудя, ако бъда изключен от СДС. Само за месец ноември това ръководство сложи край на Женския съюз и Младежкия съюз към СДС. Ръководството явно работи за някой друг и ако е така, е обясним курсът да ни изключват“, обясни по-рано днес самият Димитров пред "Нова телевизия".

„Проблемът на СДС е неговият лидер Емил Кабаиванов. Той пое в двора на СДС конфликт, който идва от двора на ГЕРБ. В тази ситуация човек трябва да прояви разум, но Кабаиванов не го направи“, категоричен бе Димитров.

Съвсем противоположно бе настроението на лидера на СДС Емил Кабаиванов. Пред ТВ7 той прогнозира, че на предстоящите догодина парламентарни избори партията ще има повече депутати, отколкото сега цялата Синя коалиция. Още сутринта Кабаиванов намекна за изгонването на тримата депутати от партията. За останалите посочи, че получават "последен шанс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови