Марешки се развежда с Яне

03 март 2013 в 14:44 3768 3

Яне Янев и Веселин Марешки.
Яне Янев и Веселин Марешки.

Коалицията „За ред, законност и справедливост с Марешки", която просъществува едва три месеца, се разпада.

Това беше потвърдено във Варна от бизнесмена Веселин Марешки, който отговори на въпроси на журналисти в какъв формат ще участва в предстоящите избори. Той каза, че намеренията си ще обяви в понеделник и че имал готовност да се яви сам на изборите.

"Виждам сериозно израстване в Яне Янев и човек, който най-малко е свързан с политическата мафия", беше обявил Марешки в края на ноември по повод новата коалиция. Тогава прогнозите на аптекарския бос бяха, че коалицията ще има около 25 свои депутати.

"Аз съм индивидуалист, смятам да си продължа борбата до край. Ние имаме симпатизанти от всички страни", каза Марешки пред журналисти.

Появата на Марешки на протеста във Варна предизвика масово недоволство и скандирания "Мафия". Хората поискаха протестът да не се политизира, на което бизнесменът отговори, че не е дошъл с политически намерения. След като си тръгна той беше освиркан.

"Нека да излязат пред варненци и да се по кажат пред хората. Не съм излъгал никой, не съм взел една стотинка от община Варна", каза Марешки. Той обяви, че ще инициира подписка за свикване на извънредна общинска сесия, на която да бъде взето решение за разпускане на общинския съвет.

Ако не ние, хората ще ги принудят да подадат оставка. Никой не трябва да се крие зад анонимността на партийни листи, каза Марешки и заяви. "Искаме честно разследване на всички сделки във Варна. Последните три мандата трябва да бъдат разследвани сделка по сделка, за всяко едно нещо, не само кметът. Отговорността е на общинските съветници. Варна е истинският пример за това какво става в държавата. Вързали са се всички партии", каза още той. 

Бизнесменът заяви, че в понеделник ще отговаря на въпроси на варненци, поставен на детектор на лъжата.

По-късно пред "Фокус" лидерът на РЗС Яне Янев потвърди новината. Той заяви, че политическият съвет на "Ред, законност, справедливост" е взел решение да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, "които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна". 

Ние изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки и денонсираме споразумението с партията му, каза Яне Янев.

От днес РЗС стартира национална политическа кампания – „Влез в политиката, смени системата”. Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за Марешки, на граждани и граждански организации, каза Яне Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!