МОСВ замрази парите за Емо Фаса

Лъчезар Вълев 28 септември 2012 в 20:09 3689 2

Емил Димитров
Емил Димитров

Министерство на околната среда и водите е замразило всички пари по скандалния европроект на община Етрополе, с който срещу 1 060 000 лева трябваше да се заселят елени и глухари край ловното стопанство на депутата от ГЕРБ Емил Димитров и да се купи пикап.

След изпратеното през юли запитване на гръцкия евродепутат от Групата на Зелените Никос Хрисогелос,  Европейската комисия поискала подробни обяснения от МОСВ за двата проекта, казаха за OFFNews от екоминистерството.

Миналата седмица България е изпратила писмо с подробна информация, съдържащо всички факти и подробни обяснения и документация на проектите.

От Брюксел отговорили, че информацията за проекта не е достатъчна и съществуват доста неизвестни около него.

От ЕК дали становище да бъдат замразени всички плащания по проекта до изясняване на случая и поискали още обяснения от МОСВ.

От екоминистерството обясниха, че до момента няма нито стотинка преведена по този проект.

Относно "Сапарева баня" от ЕК останали доволни от отговорите на министерството. Според тях предоставената информация е прецизна и достатъчна и плащанията могат да продължат.  

Днес по-рано стана ясно, че Европейската комисия е поискала от българските власти да започнат разследване по два проекта, финансирани от Оперативна програма "Околна среда" на МОСВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!