Лиляна Павлова: Правят се опити за установяване на диктатура и планова икономика

12 септември 2013 в 09:44 3878 32

Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС

В държавата се прави опит за връщане на плановата икономика и установяване на диктатура, коментира депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова по адрес на управляващите.

Коалицията на БСП и ДПС залага на популизъм, каза Павлова в интервю за bTV. След като призна, че „във всяко управление и в политиката по принцип има доза популизъм”, тя се опита да обясни разликата между популизма при управлението на ГЕРБ и при правителството на БСП и ДПС: „Рязането на ленти означава приключени проекти, добре свършена работа. Сега имаме само популизъм и голи обещания”.

Павлова критикува премиера Пламен Орешарски, че не е направил отчет за дейността на кабинета през първите 100 дни и иронично коментира, че той е „отишъл да се отчита пред Китайската комунистическа партия”.

Бившият министър на регионалното развитие разкритикува и намаляването на цените на тока като изкуствено наложено и популистко и предположи, че кабинетът „Орешарски” ще намали и цената на бензина с декрет подобно на Вълко Червенков пред 50-те години на миналия век.

Павлова коментира лаконично обвиненията на председателя на ДПС Лютви Местан за назначенията по времето на ГЕРБ, които той отправи чрез документи в жълта папка, показана в ефира на bTV.

 „Това, за което ни критикуваха за предишните четири години, за сто дни го увеличиха по десет пъти”, каза Лиляна Павлова. Тя заяви, че в нейното министерство политически назначения не е имало. Тя определи като „грешка на растежа” назначенията с два подписа – на областен управител и областен координатор на ГЕРБ, които обясни с неопитността на кадрите.

 Като бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова се спря на създаването на Министерството на инвестиционното проектиране, което пое част от функциите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По думите й това е изкуствено министерство, създадено единствено заради квотата за разпределение на министри между двете партии, които подкрепят правителството.

 „Заради новото министерство не започна строителството на лот 2 на магистрала „Струма”, макар че имаше избран изпълнител, не стартираха няколко железопътни и водни проекти”, посочи Павлова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!