Контрапротестиращи черпят с коктейл „Импийчмънт“ пред Президентството

Елица Мартинова 20 август 2013 в 08:02 3711 30

Росен Плевнелиев. Снимка:БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка:БГНЕС

Недоволни граждани ще излязат с искане за предсрочна оставка на президента Росен Плевнелиев днес по обяд. Това съобщи Нина Гергова от гражданска инициатива „За нов обществен договор“.

Протестиращите ще се съберат в 12 ч. пред сградата на Президентството.

В центъра на София демонстрантите символично ще забъркат коктейла „Импийчмънт“. Абстрактните му съставки са „двоен стандарт“ - за основа и „офшорен сироп“ за подслаждане на живота. Към така получената смес се добавят чаша „вето“ и листче ГЕРБер – за допълнителен аромат. На финал всичко се поръсва с щипка „арогантност“ и се сервира с „ледено мълчание“, посочват още инициаторите на акцията.

По думите на Гергова оставката на президента е напълно наложителна. Според нея от доста време насам Плевнелиев прилага двоен стандарт към протестиращите граждани и „бабува“ над нови опозиционни коалиции.

Гергова е категорична, че настоящият държавен глава не спазва основното си задължение – да работи за единството на нацията.

От гражданската инициатива се оплакват още, че в продължение на месец Плевнелиев отказва да се срещне с частта от протестиращи, които подкрепят кабинета.

Очаква се, че днес контрапротестът ще представи в официална декларация позицията си за събитията в петък, когато парламентът преодоля президентското вето, а край сградата на НС имаше и протестиращи, и контрапротестиращи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!