Кметът на Варна отказа да подаде оставка "в името на 70 000 варненци" (видео)

25 февруари 2013 в 12:26 11818 20

Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

Кметът на Варна Кирил Йорданов отказа да подаде оставка.

Той обяви решението си на извънреден брифинг.

Оставката на кмета Йорданов е основното искане на протестиращите във Варна, които днес ще излязат да изразят недоволството си за 15-и пореден ден.

В края на миналата седмица той заяви, че ще се запознае с исканията на инициативните комитети на демонстрантите и ако намери причина, ще се оттегли от поста си. Такива бяха и очакванията за днешния брифинг, но те не се оправдаха.

Кметът Йорданов подчерта, че оставката му би ощетила гражданите, които на миналите местни избори са му гласували доверие.

"Едно такова решение трябва да е от полза на тези, които искат оставката ми, но не бива да е в ущърб на всички 70 000 варненци, които ми гласуваха доверие на миналите избори", заяви Йорданов.

На журналистически въпрос дали 70 000 варненци трябва да се съберат пред общината, за да се оттегли, Йорданов отговори: Имате ли представа за количествената страна на въпроса, който задавате. Следя много внимателно процесите, това е въпрос на мой акт, който мога да обсъждам със себе си и да го изрека. Не се съмнявайте, че имам възможността да анализирам и да поемам отговорност. Количествена страна - ако вие искате да кажете, поименно, ако желаете, хората, които искат да го направят – кажете го.

Той допълни, че следи развоя на събитията и обеща да вземе най-правилното решение за града.

"Следя внимателно тенденциите и процесите и съм готов на разумно и правилно решение в едната или другата посока", каза още кметът на Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!