Как добрите каузи да стигнат до медиите

13 юни 2013 в 15:59 3033 3

Харалан Александров. Снимка: БГНЕС
Харалан Александров. Снимка: БГНЕС

Дискусия как добрите каузи да стигнат до медиите ще излъчи OFFNews.bg на живо от 17 ч.

В нея участват социалният антрополог Харалан Александров, Надя Шабани от Българския център за нестопанско право, Георги Генчев от Програмен и аналитичен център за европейско право и главният редактор на OFFNews.bg Владимир Йончев.

Дискусията е част от лятното училище за неправителствени организации, което започна в понеделник в Аркутино. На него водещи експерти обучават младите представители на гражданския сектор как по-успешно да се свързват с общностите и да постигат своите каузи.

Лятното училище се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България”.

Сред лекторите и е представителката на Greenpeace Итка Несръстова, която представи дейността на организацията в Чехия и обясни стратегии за привличане на нови донори.

Днешният ден е посветен на връзките на неправителствените организации с медиите.

Историите, които се крият зад дейността на неправителствените организации, често са много вълнуващи, но невинаги успяват да достигнат до медиите, които пък от своя страна да ги разкажат на читателите и зрителите си. Разминаването често ражда обвинения, че медиите пренебрегват добрите новини, а на дискусията участниците в лятното училище ще обсъдят именно това - как добрите каузи и истинските истории да си пробият път до медиите.

Стриймът за дискусията ще бъде включен точно в 17 ч., а след края на форума ще публикуваме и видеозапис.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!