Йордан Лечков: Делата срещу мен са политикономически

Юлиан Христов 15 март 2012 в 15:40 1591 0

Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС
Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС
Отдавна съм си намерил попрището, в което съм се реализирал на световно ниво. Аз съм бегач на дълги разстояния. Така бившият кмет на Сливен Йордан Лечков коментира пред OFFNews.bg отражението на съдебните процеси срещу него върху евентуалните му бъдещи политически планове.  Днес Апелативният съд в Бургас отмени тригодишната му условна присъда по обвинение за злоупотреба със служебно положение.
„Аз отдавна казах, че процесите срещу мен са политикономически. При положение, че има ежегодна проверка от Сметната палата и Държавна финансова инспекция, които показаха, че няма нарушения и след много прокурорски проверки, които са показали, че не са установени проверки, няма как да нямам това мнение. Хората си постигнаха целта, сега те са на ход. За мен е важно да си изчистя името, защото, колкото и нескромно да звучи, в цял свят и цяла Европа съм признат. Осем години съм дал от свободното си време за по-добрия имидж на община Сливен и смятам, че това за мен е по-важно на този етап“, коментира бившият сливенски градоначалник.
Той е категоричен, че тези дела няма да навредят на имиджа му. Лечков изрази надежда, че и по останалите четири дела срещу него, които са в ход, ще бъде оправдан, а магистратите ще се съобразят с приложената документация от ревизиите на общината. По сигналите за нарушения по европроектите в общината прокуратурата отказа да повдигне обвинения, защото не са открити нередности. Самите проверки обаче са спрели изпълнението на проектите и те трябва за стартират отначало, обясни Лечков. Днес Лечков не мисли за политическа кариера, като очаква първо съдебните процеси срещу него да приключат в рамките на следващите две години. „Днес не е чак толкова слънчево времето, за да мислим за днес. По-нататък - каквото сабя покаже“, така Лечков коментира политическите си амбиции.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови