Излиза първото класиране в СУ

Александра Маркарян 30 юли 2012 в 08:40 9266 0

Софийският университет  Снимка: БГНЕС
Софийският университет Снимка: БГНЕС

Първото класиране на Софийският университет ще бъде обявено днес.

Резултатите ще могат да бъдат проверени след 13 часа с на сайта на университета и на "Стената на плача", в Химическия факултет на Алма матер (бул. "Джеймс Баучър" 1). Информация за минималните балове по специалности вижте тук.

Най-оспорваната битка е за специалността "Психология" - 4568 кандидати са я включили в списъка си с желани специалности, за 1229 от тях тя е първо желание. Сериозна е и конкуренцията при "Право", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Медицина" и "Английска филология".

От 31 юли до 3 август класираните могат да се запишат в специалностите, в които са били приети или да заявят участие в следващото класиране. За целта те трябва да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващия етап. Ако не не запишат, нито заявят желание за участие в следващото класиране, отпадат.

Във Физическия факултет и Факултета по химия и фармация може да се кандидатства и с оценки от приемни изпити в други университети или с оценки от матури. Служебните бележки със съответните оценки се представят до 3 август.

Второто класиране излиза на 7 август, потвърждаването и записването е на 8-и, 9-и и 10 август.

Третото, последно, класиране се обявява на 14 август, а записването е от 15 до 17 август.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови