Гордост за кабинета: Крайноляво НПО се разграничи от протестите

Симона Костадинова 12 юли 2013 в 18:35 5120 14

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Разграничаваме се от протестите и подкрепяме сегашното българско правителство. Това заяви представителят на сдружението граждански форум „Промяна” Стоян Тодоров след среща на представители на неправителствени организации с премиера Пламен Орешарски. За пореден път те бяха представени от правителствената пресслужба като представители на "протестиращите". От предишните подобни срещи пролича, че премиерът всъщност "преговаря" с услужливи организации, които не подкрепят исканията за оставката на кабинета.

След срещата Тодоров убедено заяви, че протестите били платени от ГЕРБ. Той се разграничи от случващото се на улиците с думите „тези протести отвън не са наши“.

Той обясни също, че граждански форум „Промяна“ не подкрепял правителството на БСП и ДПС, а „българското правителство“. Стоян Тодоров каза също, че те подкрепят управляващите заради "всичко, което са изпълнили за този един месец на власт". Не пропусна да отбележи също, че управляващите са избрани законно и имат 4-годишен мандат.

Тодоров побърза да обясни, че събралите се на среща при Орешарски не са подставени лица - “Ние не сме подлоги, ние сме част от българското общество“.

Сдружението на Тодоров е близко до крайно лявата Българска работническа социалистическа партия, показват данните на фирмения регистър "Дакси". Димитър Миланов от ръководството на сдружението е в управлението на фондация "Международна работническа солидарност" заедно с Чуде Георгиев - председател на БРСП.

Протестиращите, с които Орешарски се срещна днес са същите, с които се срещна в деня, в който Делян Пеевски бе избран за шеф на ДАНС. Те станаха легендарни с това как се заливат от смях (виж видео) на въпроса очаквате ли протести, зададен им часове след скандалния избор и малко преди избухването на най-големите протести от 1997 г. насам. 

Починът близки на властта да се представят за протестиращи не е патент на Орешарски. В разгара на февруарските протести тогавашният премиер Бойко Борисов обяви видната ГЕРБ-ерка Даниела Пеловска за лице не протеста. Това отново стана на брифинг в МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!