ГЕРБ се готви за вот на недоверие наесен

28 август 2013 в 16:25 2251 2

Депутати от ГЕРБ учат Бойко Борисов да гласува в парламента.
Депутати от ГЕРБ учат Бойко Борисов да гласува в парламента.

Първата тема, която ще обсъди парламентарната група на ГЕРБ на първото си заседание е вотът на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, предупреди депутатката от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Една от първите теми, които ще коментираме, е вотът на недоверие, ще обсъдим това още на първото заседание на нашата парламентарна група.

Имаме усещане, че протестите ще се усилят и сме категорично за предсрочни избори, коментира Павлова. 

Тя обеща, че ГЕРБ ще е конструктивна опозиция.

"Имаме внесени много законопроекти. Ще има изключително активна законодателна дейност. Ще настояваме не само в участие в комисиите, но и да получим участие в ръководството на комисиите. 

Конкретно в кои, ще обявим през септември. Ще бъдем конструктивна опозиция, за важни теми, социални, сме говори за дебат, но с ясно поставени цели", уточни Павлова. 

Безкрайно озадачен съм от деболокожието на управляващите, коментира младият депутат от ГЕРБ Александър Ненков.

"Те постоянно говорят за прозрачност, а каква е реалната ситуация? За 3 месеца те успяха да направят от парламента най-скъпо струващия затвор. Това е олицетворението на прозрачност. Какво стана със Закона за ДАНС, и по много прозрачен начин се извърши много прозрачна поправка Пеевски?

Говорим за избирателен кодекс, но някой виждал ли е едно изречение от този кодекс или някакви параметри от него. Бил готов, но нито казват какво има в него, ще бъде приоритет, но кога - 2016 г. или преди парламентарните избори? Някой да е казал, че сега ще го разглеждаме.

Говорят за назначения. За 3 месеца се оказа, че половината назначения, даже един зам.-министър, се оказа, че не е знаел, че е бил назначен, други се оказаха много адектавни, като в митниците.

Не мога да скрия разочарованието си. Ще ги призова да не се правят, че работят в името на народа, а да си подадат оставка, да се направи нов изборен кодекс или да се действа по сегашния и да се отиде на избори", обясни възмущението си Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!