Движение „ДНЕС” заплаши с гладни стачки и окупиране на парламента

08 май 2013 в 19:28 2205 1

Представители на
Представители на "ДНЕС" бяха сред най-активните демонстранти

С гладни стачки и окупиране на парламента заплашиха активистите на гражданско движение „ДНЕС”, ако след изборите новите управляващи не изпълнят исканията им.

В отворено писмо до българските политици те настояват за антимонополно законодателство, граждански контрол във всички държавни и регулаторни органи, както и за пълна ревизия на ДКЕВР, НЕК и БЕХ.

Сред исканията на "ДНЕС"  са също изработване на механизъм за отзоваване на депутати чрез подписка, равна на гласовете на половината от избирателите в съответния избирателен район.

Потребителите да могат да се отказват от услугите на "Топлофикация" без последващи плащания. Да плащаме реално потребеното количество енергия, а не на прогнозен дял, настояват от организацията.

От тази сряда гражданското движение организира символични предупредителни протестни акции срещу "безотговорното отношение на политическата класа."

Представители на "ДНЕС" бяха сред най-активните демонстранти в протестите от началото на годината.  През март движението организира предварителни избори за списък от безпартийни кандидати, които да бъдат включени в партийните листи за парламентарните избори. 

Симона Костадинова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови