Двама професори в новото правителство

Александра Маркарян 12 март 2013 в 10:39 2866 1

Стефан Воденичаров на последната му пресконференция като министър на образованието в кабинета
Стефан Воденичаров на последната му пресконференция като министър на образованието в кабинета "Борисов". Снимка: БГНЕС

В новото правителство ще има двама професори.

Това обяви министърът на образованието, младежта и науката в оставка акад. Стефан Воденичаров по време на пресконференция, на която отчете свършеното от екипа на МОМН през целия мандат.

Той отклони въпросите за имената им и за министерствата, които ще поемат, с думите: "Аз не съм господин Плевнелиев. Той ще обяви състава на правителството в 16 ч. днес".

На въпрос дали той не е министърът на образованието в служебния кабинет акад. Воденичаров индиректно отговори с "не". "Няма да има промени в моето състояние на председател на БАН", каза той.

Акад. Воденичаров излезе в неплатен отпуск като председател на БАН през февруари, когато оглави освободения от проф. Сергей Игнатов пост на министър на образованието. Според правилника на БАН той трябваше да се върне на председателския пост до 3 месеца по-късно. В противен случай, трябваше да бъде освободен.

Заместничката и на Игнатов, и на Воденичаров Милена Дамянова, чието име бе сред споменаваните за евентуален наследник на Игнатов, също отрече да е бъдещият служебен министър на образованието.

"Депозирала съм оставката си пред премиера Бойко Борисов. Смятам, че така е редно. Член съм на ГЕРБ, работила съм за премиера Борисов и за г-жа Фандъкова. Не знам името на новия министър", отговори Дамянова на въпросите на журналист по време на пресконференцията.

Президентът Росен Плевнелиев ще представи състава на служебното правителство в 16 ч. днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови