Димитров и Шарков се обърнаха към ДСБ

Елица Мартинова 26 ноември 2012 в 14:27 2473 1

Светослав Малинов, Снимка: БГНЕС
Светослав Малинов, Снимка: БГНЕС

Депутатите Мартин Димитров и Ваньо Шарков, които в понеделник бяха изключени от СДС, ще участват в инициативен комитет за референдума, сформиран от ДСБ.

Това съобщи на пресконференция днес зам.-председателят на тъмносинята партия Светослав Малинов.

Инициативният комитет ще участва като страна в референдума за развитието на ядрена енергетика, който ще се проведе на 27 януари.

Председател ще бъде Иван Иванов, а сред членовете се нареждат Альоша Първанов, Ваньо Шарков, Георги Касчиев, Димитър Бъчваров, Евгени Дайнов, Иван Хиновски, Иван Костов, Иво Инджев, Илиян Василев, Йордан Нехризов, Красен Станчев, Мартин Димитров, Огнян Минчев и Светлана Георгиева.

„Това са впечатляващи имена. Всички те са хора с ясни позиции. За ДСБ е чест, че заставаме зад този инициативен комитет“, коментира Малинов.

За да бъде допуснат като страна по бъдещия референдум, инициативният комитет трябва да събере подкрепа и подписи от поне 7000 граждани.

„Призоваваме всички българи, които милеят за интересите на България – споделете нашата позиция и гласувайте с „не“ за изграждането на нова ядрена електроцентрала“, заяви Малинов.

Новината за инициативния комитет и членството на Димитров и Шарков в него дойде, след като двамата депутати бяха изключени от СДС.

От ръководството на ДСБ коментираха, че не са обсъждали въпроса да приемат вече независимите народни представители в редиците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови