Чуколов преди заседанието: Днес АТАКА ще спаси България от 4-годишно турско робство

29 май 2013 в 09:40 8034 16

От профила на Десислав Чуколов
От профила на Десислав Чуколов

"Днес АТАКА ще спаси България от 4-годишно турско робство."

Това е написал в 5 часа тази сутрин депутатът от Атака Десислав Чуколов във Фейсбук профила си по повод днешното парламентарно заседание.

Народният представител Чуколов очевидно е бил в неведение по повод намеренията на лидера си Волен Сидеров, който вместо в "спасител" от правителство с участие на ДПС, всъщност акушира за раждането на новия кабинет. Сидеров осигури безценния един глас, за да бъде валиден кворумът на днешното заседание за гласуване на кабинета "Орешарски".

"Има предател", "Това беше краят", "Кой предаде България?" - заваляха коментарите в профила на Чуколов секунда след като парламентарното табло показа 121 регистрирани народни представители в началото на заседанието.

 По правилник за одобряване на кабинета трябва да гласуват половината плюс един от присъстващите в залата, ако преди това е регистриран кворум (минимум 120+1 депутати). Регистрирайки се в началото на заседанието, Сидеров даде именно тази възможност на БСП и ДПС - легитимно заседание, на което да гласуват сами правителството си, получавайки мнозинството от гласовете на присъстващите в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!