Борци от ЦСКА готвят протест

Александра Маркарян 29 октомври 2013 в 11:09 2317 2

Георги Калчев. Кадър: bTV

Борци от спортния клуб ЦСКА са готови на протестни действия заради лошото състояние на спортната база, за която са принудени да плащат наем на Министерството на младежта и спорта.

Пред bTV председателят на Обединени спортни клубове на ЦСКА Георги Калчев заяви, че спортисти, сред които Кубрат Пулев и Михаил Таков, са готови да излязат на протест до месец-два, ако не бъде решен въпросът. В момента клубът бил принуден да плаща наем и консумативи за спортни зали, които са в окаяно състояние.

Според Калчев само ЦСКА е поставен в подобно положение. „Не сме някакви мутри, ние сме спортисти“, каза той. По думите му спортистите нямат друг начин да защитят правата си „освен да излезем и да се борим за нашите бази“. Той смята, че целенасочено се вървяло към разбиването на ЦСКА.

Калчев обясни, че проблемът с базите се появил след 2011 година, когато от Министерството на отбраната те били прехвърлени на министерството на спорта. „Отново отправяме предупреждение за протести, както и миналата година по това време, защото виждате състоянието, в което ЦСКА все повече затъва“, коментира той и обясни, че 20 клуба в ЦСКА са поставени в неравностойно положение.

Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев обясни, че през юли министерстовото е внесло доклад в Министерски съвет. Проблемът е разгледан и е формирана междуведомствена работна група, която търси решения за модернизация. „Няма как да бъдат допуснати без наем от ЦСКА. Не може да се отдаде нещо безвъзмездно“, каза Йовчев.

В момента от ЦСКА трябва да плащат наем, но понеже нямат средства, не го правят. Тече процедура по прекратяване на договора, което пък допълнително води до начисляването на лихви, а спортистите са заплашени да бъдат изхвърлени на улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови