БСП удря Бойко по голямата му гордост - АМ "Тракия"

27 февруари 2013 в 12:02 2757 4

Борисов на снимка със строителите на
Борисов на снимка със строителите на "Тракия".

Парламентарната група на БСП размаха днес цифри и факти около строителството на магистрала "Тракия" в участъка Ямбол-Карнобат, които според тях доказват финансови злоупотреби при изграждането на този участък.

Червените твърдят, че към 25 февруари тази година Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е платила на изпълнителя на обекта - сдружение "Тракия IV", 77.79% или 135 895 898 лв., а в същото време изпълнението е 59%, което се равнява на 103 076 304 лв.

"Скандален е фактът, че реално платените средства изпреварват с 18% реалното изпълнение, или в парично изражение са платени предварително на изпълнителя над 32 млн. лв. Нормалната ситуация трябва да бъде точно обратната - физическият напредък трябва да бъде 5-7% по-голям от реалното разплащане", обясниха от БСП.

По тяхна информация фирмата изпълнител си е наела подизпълнители, но тъй като няма право по договор на подизпълнители, ги е маскирала като наемодатели на техника и отгоре на всичко не им плаща. Към днешна дата "Тракия IV" дължала на 50 фирми над 15 млн. лв.

"Най-шумно рекламираният "пиар коз" на Бойко Борисов и ГЕРБ - строителството на магистрала "Тракия", е пълен провал", твърдят от парламентарната група на БСП.

Те напомниха, че тройната коалиция е пуснала в експлоатация 133 км, а до днес правителството на ГЕРБ е пуснало 111 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!