Хибридната война в действие: Кто готовит "майдан" в Болгарии

OFFNews 19 януари 2017 в 09:43 43279 35

Снимка Людмил Димитров

Ако не вярвате в това, че Москва наистина води хибридна война, то задължително трябва да прочетете статията "Кто готовит "майдан" в Болгарии".

Тя не е публикувана от някоя маргинална медийка, а е авторски материал на информационната агенция "РИА Новости". А и авторът не е случаен. Той се нарича Игор Пшеничников и е съветник на директора на Руския институт за стратегически изследвания. 

А директор на московския "тинк-танк" не е кой да е, а същия онзи генерал Леонид Решетников, който вкара в обяснителен режим лидера на БСП Корнелия Нинова с изявлението си, че кандидатурата на Радев е била консултирана с него преди да бъде официално обявена на българските граждани.

Статията "Кто готовит "майдан" в Болгарии" е впечатляваща по няколко причини.

В нея се правят внушения как едва ли не в страната зли сили се опитват да свалят проруския Радев от власт, още преди да е встъпил в длъжност. Анализът показвал как българските "майданци" са финансирани от американски фондации, които са готови на всичко само и само да саботират светлото евразийско бъдеще на страната ни.

Като източник за "разкритията" руският разузнавач посочва публикация в сайт, наречен "БГ Правда".

"По неофициални данни в една от действащите в България неправителствени организации наскоро е постъпила инструкция за организиране на масови безредици. В нея се съдържат препоръки за това да бъдат привлечени лица под 40-годишна възраст в "активни мероприятия". Всеки участник в акциите ще получава хонорар от 30 евро на ден, а на протеста трябва да бъдат издигнати лозунги против президента Радев и Русия", пише Игор Пшеничников в "РИА Новости".

След това в публикацията лошите са посочени и поименно - "Америка за България". Частта от материала, посветен на фондацията е с подзаглавие "Те повече няма да стоят тихо". В полза на това твърдение са посочени думи на Нанси Шилър, президент на "Америка за България". 

Според публикацията на РИА Новости същата фондация е платила огромни суми на националната телевизия БНТ и на частната бТВ, за да отразяват едностранчиво предизборната битка в САЩ - да са положително настроени към кандидата на демократите Хилъри Клинтън и да "коват" републиканеца Доналд Тръмп. Тук "доказателството" е публикация на сайта "Гласове", в която е цитирана информация на "Епицентър" на Валерия Велева.

Естествено в основата на целия сценарий за дестабилизация на България е.... Джордж Сорос, разкрива още руската информационна агенция.

Съветникът на ген. Решетников обяснява и че новият български президент е неприемлив за Запада, тъй като е за сближаването на България с Русия. Такова било и желанието на самия български народ, въпреки полагането на неимоверни усилия за "изкореняването на българския дух у младите българи" и съпротивата на отиващата си власт в София.

За това твърдение има друго впечатляващо "доказателство" - анонимно мнение в социалните мрежи, показващо, че все още не всичко е загубено:

"Тези "соросоиди" са позор за нашия народ. С мръсните пари на Сорос те продължават да превръщат нашето райско място - България - в концлагер. Чрез купените си медии и образователната система Сорос успя да изкорени българския дух у болшинството млади хора, за които "род", "Родина", "семейство" и "патриотизъм" вече станаха мръсни думи.

Прави впечатление и че за илюстрация към статията на РИА Новости за ситуацията в България е избрана снимка от погрома на Площада на независимостта в Киев от февруарските събития през 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11926

40

д-р Петроff

19.01 2017 в 17:33

Тези още вярват,че някой плаща, за да ги мразим.
Другари,мразим ви безплатно. Имайки в предвид вашият опит в платената любов,ви казвам: МРАЗИМ ВИ БЕЗПЛАТНО. Вие нямате нито един аргумент за да бъдете обичани,а ако намерите такива аргументи,за всеки един, ще ви представяме по два. И тук трябва да се допълня: ДРУГАРИ,МРАЗИМ ВИ БЕЗПЛАТНО И АРГУМЕНТИРАНО. Това е.

77927

39

El Commandante

19.01 2017 в 17:24

"ма най много да са му шокали репата след някой мач"

Честно казано, в повечето случаи противниковата агитка е била на the receiving end на нещата, сериозно...

12038

36

косата

19.01 2017 в 14:59

popleta не е само тук ... явно тролетарята е активизиран 100% и рублите летят ли летят ... За ядене може да няма, но за пропаганда Кремъл винаги заделя. :D