Всички петима в Нови Искър са били застреляни

OFFNews 02 януари 2018 в 21:07 11354 2

Всички петима в Нови Искър са били застреляни

Снимка 24 часа

Всички петима в Нови Искър са били застреляни. Това обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, който е на мястото на трагедията. Убито е и кучето на семейството - немска овчарка.

По-рано днес пет тела бяха открити след сигнал на близък на жертвите, за това че не отговарят на позвънявания по телефона. 

След проверка на място екипи на полицията откриха мъж и жена на 60 години, момиче и момче на 18 и 20 години и малко 12-годишно дете.

От Спешна помощ съобщиха, че по труповете е имало следи от насилие.

По думите на главния прокурор убитите са възрастният мъж, който е баща е на 12-годишното дете. Убита е и дъщерята на втората му съпруга, приятелят на момичето и нейната баба. 

Според в. "24 часа" убитото момиче се казва Нанси, приятелят ѝ - Боби, а малкото момче е Георги. 

Цацаров потвърди, че обявената по-рано днес за издирване 44-годишна жена е свързана с убийството. Това е Кети Кюхова, която е втората съпруга на 60-годишния мъж. 

"Касае се за семейство, което от около 1,5 година се е преселило от София. Жертвите са пет - баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена – майка на съпругата, които, по първоначални данни, са открити застреляни с по един изстрел, заедно с кучето, вероятно в новогодишната нощ. Става въпрос безспорно тежко криминално престъпление, извършено хладнокръвно. Продължава активната работа за изясняване на евентуални криминални връзки, минало, регистрации и други данни. Работи целият капациет на столичната полиция", каза главният прокурор на брифинг.

За издирване е обявена жена, която е живяла на съпружески начала с един от убитите, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. За издирване е обявен и автомобил БМВ Х 5, собственост на семейството, който липсва от мястото на престъплението. Към момента все още не е намерено оръжие, но не е изключено това да се случи при продължаването на огледа в хода на процесуално - следствените действия. Тепърва ще се уточняват свидетели. На този етап не е изведена водеща версия и е преждевременно да се говори за убийство и самоубийство, обясни Маринов.

Първоначално се появи версия, че става въпрос за убийства с последващо самоубийство, като деянието е извършено от възрастния мъж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

02.01 2018 в 21:49

А леле! Петима накуп, с по един изстрел ...
Ако верно не е някакво самоубийство - не знам кой ще я задържа тая ...