Порой наводни улици във Варна и Бургас, спря влакове

ОFFNews 19 юли 2014 в 18:32 8598 2

Пороен дъжд наводни центъра на Бургас. Улица

Снимка Булфото/Румен Раканов

Пороен дъжд наводни центъра на Бургас. Улица "Булаир" до гарата и пристанището е като море, има закъсали автомобили.

Обилен порой се изсипа над Варна и Бургас и причини нови наводнения.

Заради проливния дъжд временно е преустановено движението на влаковете на ЖП гара Варна, съобщиха от Областната администрация.

Наводнени са участъци в и около гарата.

Водата заля много улици, включително централните. Съобщава се и за затънали във вода автомобили. По предварителни данни над града са паднали 50 л/кв.м дъжд, а в някои райони - и градушка. В бедстващият квартал "Аспарухово", който точно преди месец претърпя голяма трагедия, сега има най-малко поражения, предаде БНР.

Има наводнени мазета и поражения по западния скат. Няма бедстващи хора, съобщи заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев.

Наводнен е завоят на бул. „Приморски” при Летния театър, където е закъсал и автобус, но от „Пожарна безопасност и защита на населението” вече отработват случая. Подлезът на ул. „Шипка” също е наводнен и в момента се отводнява, обяви говорител на Областната управа, цитиран от "Фокус".

Има сигнал и за паднало дърво на ул. „Братя Георгиеви”. Много вода има и по ул. „Девня”, където предвижването на автомобилите е изключително затруднено.

Силен дъжд валя и в Бургас. Движението в града е затруднено. Пристанището е затворено за маневри на малки кораби и лодки. Улици около гарата и пристанището бяха залети, а движението по тях - почти невъзможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!