Граждани с призив "Не на отчаянието" се събират пред президентството

OFFNews 04 ноември 2014 в 10:12 6665 8

Пред сградата на президентството в София от 19.00 часа ще се съберат граждани, които ще запалят свещ на мястото, където вчера се запали младата фотографка Лидия Петрова. 

Събитието беше оповестено в група във Фейсбук. "Нека запалим свещ пред кметствата в цяла България, за Лидия и знайните и незнайни жертви на безверието и отчаянието! Изход има, но не трябва да е такъв!", са написали организаторите. 

Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в "Пирогов". Лекарите, които се борят за живота й заявиха на брифинг вчера, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава. От вчера Лидия е изцяло на апаратно дишане.

Младата жена се самозапали вчера пред сградата на президентството, докато вървяха консултации за бъдещото управление на страната. 38-годишната Лидия Петрова, заляла се със запалителна течност, пламна като факла пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред сградата на президентството.

Протестът ще се състои в 19 ч. при фонтаните пред президентството. Гражданите ще запалят по една свещ на мястото, където вчера младата фотографка Лидия Петрова се запали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови