Борисов иска оставки за случая „Мировяне”

OFFNews 23 януари 2012 в 09:10 1583 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще поиска оставки заради случая с битото семейство Начкови от Мировяне на среща с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Борисов се включи неочаквано в ефира на bTV по време на интервю с Малина, Петър и Габриела Начкови в студиото.

„Ще си ходят хора, ще искам оставки на ръководителите на операцията. Не могат 20-25 човека с маски да арестуват двама – мъж и жена. Вместо да отидат двама полицаи, да се представят - "Добър ден, от Столична дирекция..." - и да връчат документите за проверка. Не е нужен този цирк. Стигнали са до къщата. Ако няма ключ – има ключари в МВР.

Не искам да оправдавам това семейство по никакъв начин. Но случаят е като с бившия военен министър (Цонев). Не можеш да му кажеш: "Ти си престъпник, лягай долу!".

Съжалявам, че от хилядите добри неща, които прави полицията остават тези случаи. И понеже явно в България се разбират само от уволнения – по този начин трябва да се действа”, заяви Борисов.

Министър-председателят не даде никакъв отговор на въпрос на водещия от студиото дали акцията не е като отговор на създадената Facebook група срещу Бойко Борисов.

Както OFFNews първи писа, 45-годишната Малина Начкова и съпругът й - 56-годишният Петър - бяха изненадани от група маскирани полица около 10 часа сутринта в събота на пазара „Илиянци“. Малина и Петър спрели с колата си пред офиса на един от мобилните оператори, за да платят телефоните си. Тогава с ритници и без обяснения полицаите ги изкарали от колата на студа навън. След като пребили Петър маскираните ченгета го качили в буса, а Малина натоварили с белезниците в колата им и ги закарали в къщата им в село Мировяне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови