Музикантите от 2Cellos с видео поздрав за родната публика

ОFFNews 18 ноември 2014 в 14:45 5540 1

Световната сензация - словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер, познати като 2Cellos, пуснаха видеопоздрав за българските си фенове, по-малко от месец преди концерта им в София на 9 декември. 

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК, а шоуто им обещава да е наистина впечатляващо. Дуото "разбива с челата си" всички познати граници и прескача без предразсъдъци между класиката и филмовата музика, поп хитовете и тежките рок парчета.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Еventim, както и в цялата страна. Цените са от 45 до 90 лева, има и ограничен брой билети от 120 лева. Интересът към челистите е толкова голям, че организаторите пуснаха билети за втори балкон за зала 1 на НДК на цена от 55 лева.

2Cellos правят своя пробив през 2011 година, когато версията им на парчето на Майкъл Джаксън “Smooth Criminal” предизвика фурор в мрежата. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум. Той е с кавъри на U2, Gun N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Билборд. Същата година получават покана от Елтън Джон да го придружат на световното му турне.

Дуото е с класическо образование и всеки един от двамата е носител на престижни награди от международни конкурси. Това не ги спира като 2Cellos да търсят вдъхновение в съвременните жанрове и да изпълняват на живо интерпретации на разнообразни любими рок и други парчета. Зад гърба си имат вече няколко разпродадени турнета в САЩ, Япония и Европа.

Миналата година челистите пуснаха своя нов албум, в който участие като гост-вокали взеха Елтън Джон, Дзукеро и др. известни певци. В началото на тази година дуото пусна в YouTube своя версия на парчето на AC/DC “Thunderstruck”. Само за първите две седмици видеото е гледано над 10 милиона пъти, като вече достигна над 25 милиона гледания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови