Какви трябва да са тестовете за 3-годишните

Последна промяна на 11 август 2017 в 11:50 2267 6

Идеята на образователното министерство децата на възраст между 3 г. и 3 г. и 6 месеца да бъдат подложени на тест, който трябва да покаже дали могат да учат, роди редица забавни коментари.

Музикантът Венци Мицов дори "разконспирира" във фейсбук какво ще включва въпросникът:

....самият тест включвал някои простички въпроси, като:

1. Избройте обертоновата редица до 15 тон, като всеки втори изговаряйте ясно на иврит

2. Преразкажете с прости думи "Критика на практическия разум" от Кант и нарисувайте с пастели емоционалната скала, спазвайки основните принципи на терцовата система на Дедим и питагорейските прогресии

3. Направете 90 набирания, 150 коремни и завършете със скок - дъга и шпагат.

4. Избройте на латински годините на раждане на последните 18 министри на образованието на Суринам.

При правилни отговори децата на 3-годишна възраст ще бъдат пращани на ясла директно в БАН, а при запълване на капацитета на БАН ще отиват в специално възстановените от Обединени патриоти казарми...

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1013

6

helleborus

15.08 2017 в 20:42

Аз не правя квалификация на двата народа, квалификация правят хората, които наливат специални пари за ромите, защото според техните твърдения те не могат да живеят без държавата непрестанно да се занимава с тях. Аз лично предпочитам да сме просто граждани и в грижите и в санкциите. И съм против да бъдем делени, когато се дават пари, а да бъдем обединявани, когато има санкция, за да не се обидел някой. Задължаването на малолетни да бъдат институционализирани на 3 годишна възраст е абсурдно нарушение на човешките права и имам право да протестирам, когато се прави конкретно заради неговорещите български език и неграмотните родители, а се прилага върху всички. В Правото има един закон, не може да прилагаш рестрикция, докато не докажеш вина. Е, аз нямам вина, защо понасям рестрикцията?

13700

5

Стефан

12.08 2017 в 03:21

Ми хубаво, ама български, не цигански майки завират циците си по бакалниците в очите на минувачите.
Българи, не цигани задръстват аварийните ленти на магистралите.
Българи, не цигани, пишат и в този сайт абсурдно неграмотно.

Прав си, разбира се. Понеже в същата тая детска градина, "учителките", по цял ден дънят чалга, и после всички се чудят що децата им са станали идиоти. После слушам по радиото директори на елитни гимназии, които говорят бейзик бългериън с мъка, и заместник-министърки на образУваниету, които изобщо не говорят български.
И скъпа частна детска градина под мойте балкони, от която съвършенно непознати чужди деца ми казват "чичко, остани, ние на тебе всичко ти разбираме!", и се вкопчват в крачолите ми. А аз не съм им и казал нищо, просто топката са изтървали пред гаражите, и плюшеното мече как да стои.
И като изстрел в тила "кога ще дойдеш пак?"

1013

4

helleborus

11.08 2017 в 14:48

Говоря за българския народ, ние и циганите сме различни народи, имащи различен език и култура. И не е зле, когато държавата прилага санкции към тях, да се конкретизира. Защото когато утре се установи, че бебетата им са недохранени и живеят при лоши хигиенни условия, "патриотите" ще поискат държавата да отглежда и вашите бебета още от едномесечна възраст. Ако държавата отнема родителски права, нека е на базата на обективен анализ кои родители грешат и в какво. Могат да си оформят закона, че държавата изисква задължително посещение от деца, чийто майчин език не е българския и които до 4-тата си година не са го усвоили. За някои деца институционализирането може да е издигане, за други деца, може да е падение. Ако мога да създам на децата си пъти по-добри условия за развитие от коя да е детска градина, да им дам интелигентна среда и социализация, обучение и условия за живот, кой закон и на какво основание може да ме задължи, да ги натиря извън дома им на 4, за да социализират цигани?

-402

3

Black Hex

11.08 2017 в 14:22

А родителите, които са най-будната и активна прослойка в обществото, защото родителството активира потенциалите,


А-ХА-ХАХ!
Това отиди да го докажеш на практика в някоя циганска махала дето родителите са 12-15годишни пикли и за тях майките им още получават детски!
Такива обобщения в тия жеги направо са противопоказни. Родителите това, родителите онова, те били най-будната прослойка... iСиктир, че се възпалих!

1013

2

helleborus

11.08 2017 в 13:53

Родителите тестват детето си от раждането - следи ли с очи движещи се предмети, реагира ли на звуци, седи ли без чужда помощ, кога прохожда, проговаря и т.н. Този процес не приключва в края на първата година. Най-естественото би било хората, които разработват подобни тестове, да продължават да ги публикуват в Интернет или списания за родители. А родителите, които са най-будната и активна прослойка в обществото, защото родителството активира потенциалите, ще продължат да работят с децата си. Погрешното тук е намесата на МОН. Когато едно дете е болно, защото изоставанията имат проявления на чисто биологично или психологично ниво, това е въпрос на тайна между личност и лекар. Родителят се доверява, ако прецени и на учителя, но само доколкото прецени. Въпросните тестове не са нещо невиждано, всички детски книжки, в които се оцветява, защрихова, групират се предмети и т.н., са съобразени. Детските учителки би трябвало и без друго да работят така. Но не би трябвало да вземат инициативата.

14799

1

Victimized

11.08 2017 в 12:50

"Идеята на образователното министерство децата на възраст между 3 г. и 3 г. и 6 месеца да бъдат подложени на тест, който трябва да покаже дали могат да учат"

Ако го бяха казали на прост език, както всички сме свикнали, никой нямаше да обърне внимание. Понеже когато аз бях първи клас имахме няколко деца, които видимо не можеха да се справят с материала, минават до втори клас и ако там не се променят нещата, отиват в едно специално училище където се обучават деца които се смятат за УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИ.
Но нали трябва всичко да става по западен шаблон, сега ще изградим цял орган с всичките му бюрократични препятствия както си му е реда, да се хранят една казарма народ роднини на разни министри , за да сме по напредничави...