logomamaninjashop

Жената, която направи дом

Автор: Йоана Боянова
Една жена от къщата дом прави. С безброй усилия и енергия, с мечти за бъдеще и планове за всичко. Една жена в къщата музика създава, дори и в тишината на вечерта. Най-любимо ми е на вечеря, музика от тишина и само звука от преглъщане и тропота по чинията. Аромата в дома жената пак го прави. Тежи ми всичко - и готвенето, и прането, и чистенето, но всичко това има душа, мирис, звук. Много обичам моите хора да са спретнати, носи ми спокойствие, много обичам да ми мирише на чисто, на топла храна. Носи ми страхотно успокоение звукът на пералнята, мирисът на ютията и на чисто пране на простора.
37942362 m
 
Съпругът ми дати не помни, важни събития също, първа целувка да не говорим, не се и сеща, но винаги ако имам торба в ръката, я взима, а това е всичко. Когато ходи до магазина, ми носи дезодорант, не знае какво да ми купи, а иска да ме зарадва. За това имам 5, 6 броя флакончета, чакащи своя ред.
 
От всичко най-много обичам да се изкъпя и да си легна в чисти чаршафи, сменям ги през ден, по-често се къпя де, да не решите, че и това го правя през ден.
 
Преди години много-много исках съпругът ми да ми прави подаръци, може би от възрастта, още бях хлапе. Сега съм благодарна за всичко, което имам - за целувката за добро утро, за това, че когато заспя, прибира яденето в хладилника, за това, че винаги когато види, че ми е тъжно, пита защо, за това, че знае точно какво да ми каже, за да се усмихна.
 
Ще си разкажа една моя тайна... След десет години заедно аз му предложих брак. Беше декември, края на декември, времето, когато хората вярват, че стават чудеса. Нашето чудо аз го пожелах и го направих и още вярвам, че в това време от годината има магия.
НЕ съжалявам, че аз му предложих да се ожени за мен. Това си е моята тайна, НО дълги години ми беше мъчно, че не той направи крачката, а аз. Но пък аз съм била винаги много по-активната, той е пасивният във връзката ни. Беше ми неприятно да говоря по тази тема, защото коментарите бяха леко казано неприятни, от "ти си му отрязала топките", до "щом не ти е предложил той, защо ти се буташ".
 
Предложих му с 10 любовни картички. Всяка имаше послание и указание за мястото на следващата, а пръстенът беше в камерата на хладилника.
На картичката пишеше:
"Ако ме искаш, ела и ме вземи".
 
Не си нося пръстена, който сама си купих.
Не съжалявам, пак така бих направила. Романтично предложение за брак никога няма да получа, но имам страхотен човек до мен, човек, с когото и в мълчанието се разбираме, имам щастлив живот и съм благодарна, че си имам всичко.
 
 
38614791 10210215551185338 3469616611982311424 o 1
Още от същия автор може да прочетете тук.
  
Последно променена в Неделя, 16 Юни 2019 09:51

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам