logomamaninjashop

Забавният хороскоп на маг Надя Брайт - 27.09-03.10

Автор: Надя Брайт

Моля ви всички да имате предвид, че влиянието на ретрограден Меркурий се надценява. Със завъртането си наобратно тази планета далеч не цели на всяка цена да обърка животите на всички ни. Напротив. Дава ни шанс да обърнем повече внимание на комуникацията си, за да изчистим стари недоразумения и за да не създаваме нови. Също, подтиква ни да бъдем по-внимателни в използването на технологиите и подписването на договори, а това са ценни уроци за всеки. 

Сега Меркурий ще бъде ретрограден от 27 септември до 18 октомври във Везни. Това е шанс за всички нас да преосмислим разбиранията си за правилно и грешно и да застанем на страната на доброто. Това е период, в който да защитим каузите си и да отстояваме позициите си. Е, ще трябва да внимаваме и с бившите си, но... Нека не ви казвам всичко – вижте прогнозата за зодиакалния си знак.

Овен

Тази седмица планетите ви слагат в нещо като розов сапунен мехур и като че ли няма измъкване от това, скъпи Овни. Преживяването ви тип „Алиса в страната на чудесата“ ще започне още в понеделник, когато Меркурий става ретрограден във Везни. Някак си неусетно ще ви обземе носталгия по минали партньорства и приключили връзки. Възможно е някой бивш партньор да изплува в спомените ви само с добрите си черти или пък да си кажете „Е, не беше толкова зле...“. 

За съжаление – не мога да знам, дали ще е добре за вас да се опитате да съживите старите огньове. Знам само, че може и това, което си мислите да е истина, а може и да е игра на планетите. Каквото и да предприемете, не го правете, преди да се запитате „Защо“ и „Защо сега“. Особено около сряда, когато Венера и Нептун ще влязат в колаборация. 

Знаете, че първи приоритет на Венера е любовта и тази планета ни подтиква да търсим любов на всяка цена. Нептун обаче е този, който ни слага розов воал пред очите и заради когото често объркваме мечтана реалност с истинската такава. Затова – какъвто и да е статутът ви – необвързани или обвързани, подходете с едно наум, ако се усетите еуфорично увлечени към някого.

В четвъртък отново трябва да се съобразим с Венера. Този път тя заработва с идеалистичния Юпитер във вашия дом на споделените дейности. Огледайте се около себе си и ще видите, че много хора искат да работят с вас и да ви помагат. Сигурно вие както обичайно сте се засилили да си свършите всичко сами (като истински Овни), но помислете колко по-резултатно и приятно би било да споделите задачите си с някого. Все пак – бъдете внимателни с комуникацията и технологиите в екипната работа, за да ви върви гладко.

Телец

Започваме с ретроградния Меркурий, Телци. От този понеделник до 18 откомври тази иначе симпатична планетка ще се върти наобратно в знак Везни. Това за вас е период, в който да се погрижите за здравето си. От А до Я, а не само да погледнете храненето и да се запишете на спорт. Назначете си профилактични прегледи, погледнете си „едното коляно, дето така си ме наболява от време навреме“ и изобщо – отнесете се сериозно. Посетете кинезитерапевт да ви оправи „леко схванатото“ тук и там, купете си някоя надеждна хранителна добавка. И не защото ви очакват болести – съвсем не. Просто сега е най-подходящото време да постигнете добри резултати в грижата за здравето. Ако случайно от профилактичните прегледи излезе нещо, което трябва да се погледне по-внимателно – запишете си часове за терапия след 18 октомври (разбира се, ако търпи отлагане).

В сряда на преден план за вас излизат връзките ви с хората. Важните ви връзки от всеки тип – приятели, колеги, интимни партньори. Венера се колаборира с Нептун на този ден и ви дава знак, че трябва да поработите над отношенията, които наистина имат значение за вас, за да покажете на другите, че държите на тях. Разбира се – внимавайте да не се окажете под влиянието на Меркурий, който ви подтиква към пробуждане на заспали страсти и „Просто ще напиша едно здравей на бившия“... Ключът тук е да се обърнете към наистина важните хора.

В четвъртък Венера (отново тази пищна дама) влиза в 90 градусова среща с оптимиста Юпитер и то – в дома ви на кариера и работа. Възможно е това да ви се отрази в лекомислено хвърляне в големи проекти. Не че амбициите са нещо лошо или вашите способности не са за подценяване. Просто, за да не се окаже, че сте отхапали повече, отколкото можете да сдъвчете, изчакайте да мине четвъртък и тогава взимайте решения за нови начинания. 

Близнаци

Малко ви се заплита любовната ситуация със завъртането на Меркурий наобратно, Близнаци. Меркурий ще бъде ретрограден във Везни от понеделник до 18 октомври. От една страна вие сте настроени силно романтично. Искате да преживявате, споделяте, изненадвате и да забавлявате партньора. От друга страна има немалки шансове партньорът ви да не се поддаде на това настроение и чудните ви приказни изненади да останат неоценени. Не унивайте, все пак не всеки може да достигне до интензитета, с който вие преживявате романтиката. 

Другото, което може да се случи в този период е да ви се прииска да се обадите на бивш партньор или пък вас да ви потърсят бивши. Едно такова нещо може дори да ви изглежда привлекателна идея. Обаче много добре си помислете - струва ли си да се забъркате, в каквото бихте се забъркали... Периодите на ретрограден Меркурий ни връщат към стари неща, за да си научим уроците. Тоест – нищо не ни се разминава просто така и без последствия. Опитайте се да балансирате между здравия си разум и романтичната си абстиненция.

Ако сте обвързани и изникнат някакви сериозни въпроси за изясняване и решаване между вас и партньора ви – бъдете ОСОБЕНО внимателни какво казвате. Периодът е деликатен и ще се искат сапьорски умения в трудните разговори.

В сряда Венера и Нептун застават на 90 градуса и за вашия знак това означава да се обърнете към емпатичните си умения във всички свои контакти с хора. Особено в служебните. Ще имате полза, ако не просто раздавате задачи на екипа си, а подходите с разговор и разбиране. Всяка добра и спокойна дума, казана в този ден, ще е инвестиция в по-добри разботни разултати.

В четвъртък избягвайте да анализирате себе си или околните. Имате влияния от Венера и Юпитер да сте много критични и това едва ли ще ви донесе особена полза и най-много да накарате себе си или някой друг да се почувства зле.

Рак

Малко предизвикателен период ви предстои, скъпи Раци. От понеделник до 18 октомври Меркурий ще се завърти ретроградно във Везни и вашата зона на дома. Фокусът ви ще бъде насочен върху това да изградите оазис на спокойствието вкъщи, но ретроградността на комуникативната планета няма да ви отмине. Възможно е роднини, съседи и изобщо – всички, които са в близост до дома ви, да ви създават проблеми. Понякога ще се чувствате сякаш сте на емоционална въртележка, която шеметно ви прекарва през най-различни емоции. В този период поддържайте здрава връзка с близките си приятели, защото те могат да ви донесат така нужното за вас чувство за сигурност и стабилност.

Още един ефект на ретрограден Меркурий във Везни върху Раците може да е подновяването на контакт с далечен роднина или приятел от миналото. Дали това е добре или нес, само времето ще покаже. Но ако не друго, то поне ще е интересно преживяване.

В сряда мечтайте на богато. Изобилната Венера се обединява с мечтателния Нептун и вие се отваряте към желания за творчество и пътувания. Не ограничавайте картините, които рисувате в съзнанието си – всичко е възможно, ако чувствате, че имате истинско влечение към постигането му. Най-добре в този ден си набележете някакъв план, но не само в главата си, а оставете писмена (или нарисувана) следа от него.

В четвъртък пък Венера се заиграва с Юпитер и вашите скрити (или прикривани) желания излизат неудържимо на повърхността. Възможно е да си купите нещо скъпо, за което отдавна си налагате вето или да си позволите някаква друга глезотия. Също е възможно да станете твърде романтични и да подбутнете партньора си към разговори или стъпки, за които той не е готов. Внимавайте с тази материя – постарайте се да говорите през добре обмислени желания, а не през спонтанни идеи за розово бъдеще.

Лъв

Преживяване на емоции ви се пише, Лъвове. От момента, в който Меркурий се завърта ретроградно до 18 октомври, когато спира, ще бъдете чувствителни и преживяващи и ще ви се иска да споделяте тези чувства. Внимавайте с начина на споделяне (отново заради Меркурий). Възможни са погрешно пратени послания например. Затова – ако пишете съобщения или имейли, проверявайте по два пъти на кого ги пращате. Ако чувствате, че не ви разбират, не се натъжавайте – може би просто нямате синхрон в усещанията в момента.

Възможно е да „получите нишан“ от приключени връзки – интимни или приятелски. Широката ви душа е склонна да забравя лошото и да продължава напред. Затова и бихте подновили някои от тези връзки. Не бъдете наивни обаче и не се обърквайте да давате прошка на вълк в овча кожа. 

В сряда Венера и Нептун ще се обединят и ще ви повлияят по много интересен начин. Интуицията ви спрямо хората ще се изостри. Като нищо може да се окаже, че спонтанно сте се замислили за някой, който всъщност има нужда от вас. Така че – ако се сетите за някой случайно – звъннете му и го питайте как е. Може би точно това обаждане ще му донесе добрия знак, който е очаквал.

В четвъртък пък Венера влиза малко остро на Юпитер. Това за вас е противоречив ден, в който едновременно ще сте склонни да пренебрегвате видимите недостатъци на другите, но и ще е много подходящо да изглаждате противоречия във връзките си. Така, че – ако виждате нещо притеснително в поведението на близките си – не си затваряйте очите, а по-скоро го обсъдете с тях.

Дева

Финансите стават приоритет, Деви! Още в понеделник, когато Меркурий се завърта ретроградно (и ще го прави до 18 октомври) настъпва време, в което да се фокусирате върху бюджета си. По принцип вие вече сте под добро влияние за пари и на-вероятно ще имате задоволителни приходи. Но това, за което говорим тук, е детайлно балансиране на разходите. Оглеждайте от няколко страни покупките, които искате да направите – дали наистина имате нужда от това, има ли по-бюджетен вариант, колко време ще ви служи и има ли нещо по-полезно, за което да дадете тези пари. Ако не сте съзнателни в харченето, рискувате Меркурий да ви подведе и да се окажете с много приятни вещи у дома, но малко пари в сметката.

Другото, което е важно да направите в този период, е да се огледате за възможности за дългосрочни инвестиции. Проучете, преценете и пристъпете към действие след 18 октомври.

В сряда, под влияние на среща между Венера и Нептун, може да ви се прииска да срещнете два ваши свята. Или по-практично казано – да съберете на едно място приятелите с новото си гадже или пък различни ваши приятели, които не се познават до момента. Важно е да ви предупредя, че денят е всъщност противоречив за подобни действия и може да се окаже, че сте по средата между хора, които всъщност не са се харесали. Не го взимайте много присърце, ако вие да се разбирате с тези, които са в живота ви, мнението на другите не е от първостепенно значение.

В четвъртък Венера ще застане на 90 градуса с Юпитер и изведнъж ще ви се стори, че е много трудно да се взимат решения. Ще сте разкъсвани между склонноста си да се подготвяте и да правите проучвания и желанието да ви се случи веднага точно това, което искате. По-скоро разчитайте на собствената си преценка в тази ситуация.

Везни

Настъпва период на леки изпитания за характера, Везни. В понеделник Меркурий се завърта ретроградно именно във вашия знак и ви настъпва по един мазол – взимането на решения. Що се касае до взимане на решения, вие в най-добрия случай сте обмислящи, преценяващи и балансирани, а в най-лошия – нерешителни. Сега Меркурий ще ви затруднява да достигате до точно мнение по определени въпроси и е възможно това да ви измъчва. Ще е по-добре, ако когато сте поставени в такава ситуация не се измъчвате и вглъбявате, а се допитате до тези, които вашите решения касаят.

Периодът е подходящ да прегледате недовършените си проекти или идеите, които така и не сте стартирали. Ретроградният Меркурий ни помага да изчистваме стари неща и ако наистина има нещо, което би било успешно – това е моментът да го извадите от забвение. Планирайте сега, действайте след 18 октомври.

Естествено – в този период трябва да бъдете внимателни с технологиите, както и къде какво казвате. Възможни са обърквания в предаването на послания, както и в интерпретацията на думите ви.

В сряда Венера и Нептун се заиграват приятно и вие може да ползвате деня за да разнообразите ежедневието си и да освежите малко съзнанието. Дори нещо дребно като да пуснете нова музика на плеъра или да сготвите някое ястия за първи път, може да ви тонизира и развесели много.

В четвъртък ъгъл от 90 градуса между Юпитер и Венера ще ви влее смелост в изказванията и заявленията, която може и да е малко излишна. Важи за всички сфери на живота ви. По-скоро в този ден се въздържайте от изпълнения тип „да му кажа истината в очите“ или големи обяснения в любов. Възможно е да срещнете неразбиране и да си навлечете непредвидени последствия.

Скорпион

Совите не са това, което са, Скорпиони. Даже май нищо няма да е такова, каквото изглежда в периода 27 септември – 18 октомври. Това се случва, защото Меркурий се завърта ретроградно във Везни и вашия дом на мистиката. Животът ви ще изглежда сякаш го гледате през калейдоскоп. И сред цялото това объркване, ще е добре да намерите какво да ви държи на център. Центърът ще си бъдете самите вие и себерефлексията ви. Наблюдавайте какво (или кой) не ви се нрави и изследвайте причините за това. Така в този период може да достигнете до важни прозрения кое всъщност не е както трябва в живота ви и как да се промени. Едно от хубавите неща на ретроградния Меркурий е именно това – дава ни възможност да оправим стари неразбории, дори и сметените под килима.

За да успеете с балансирането, себерефлексията и цялата въртележка, не забравяйте да се грижите за отмората на тялото и ума си. Времето за медитация и/или масаж не е лукс, то е потребност. Положете грижи за себе си, защото ще ви е нужна енергия след 18 октомври, когато ще вкарате в действие набелязаните промени.

В сряда Венера и Нептун се обединяват и ви правят толкова неустоимо съблазнителни, че никой няма да може да ви устои. Може би е време да спрете да прикривате чувствата си към някого зад скорпионското си самообладание и да рискувате да се разкриете и да бъдете себе си пред този човек?

В четвъртък отново заради Венера, но този път лекия ѝ конфликт с Юпитер, ще сте склонни да давате малко повече кредит на доверие, отколкото хората заслужават. Не се предоверявайте на симпатията, която изпитвате към някого (и не го наричайте интуиция), а преминете с този човек през процеса на опознаване. Също така – инвестирайте във вече установените ви връзки – например с роднините. Проведете с тях малко по-задълбочени разговори от обичайното „Здрасти, как сте? Всичко наред ли е?“.

Стрелец

Общителният ви знак ще трябва сериозно да мисли преди да говори и дори преди да взима участие в каквито и да е разговори, Стрелци. Знам, че по принцип ви е трудно да не казвате това, което ви е на сърцето (и то веднага), но това е то – планетите ни поставят на изпитания, за да излезем по-силни от тях. В този случай изпитанието идва от ретроградния Меркурий и ще продължи от понеделник до 18 октомври.

Внимавайте кой и защо ви споделя – може да се окаже, че искрената ви емпатия към нечие оплакване ще се изтълкува като взимане на страна или дори участие в интрига. Внимавайте в какви групи се приобщавате в службата например или пък дали случайно не сте влезли в ролята на душеприказчик на гаджето на приятел. Когато изказвате мнение по някакви въпроси, мислете как би се възприело и извън участниците в разговора, защото не е изключено някой да предаде думите ви. Естествено, внимавайте и каква чувствителна информация споделяте за себе си и начинанията си.

В този период прегледайте паролите си в интернет, както и организацията на виртуалната си комуникация като цяло. Когато е ретрограден, Меркурий обича да обърква още повече това, което не сме подредили навреме.

В сряда Венера и Нептун се прегръщат и това е много добър ден за вас да подредите и освежите дома си. Ще се почувствате много по-добре, ако изхвърлите някои стари неща, внесете свежест в обзавеждането и си наредите някакво ъгълче по свой вкус. Денят е добър и за грижа за тялото.

В четвъртък пък Венера влиза остро на Юпитер и това ви се отразява с прилив на енергия и ентусиазъм. Възможно е да подходите прекалено ентусиазирано, дори до степен на наивност към някое предложение и да пропуснете да проучите подводните камъни. Но ето – предупредени сте от Маг Надя Брайт да внимавате :)

Козирог

Малко забавяне, но в никакъв случай пасивност се очертава на професионалния ви фронт, Козирози. От понеделник до 18 октомври Меркурий започва да се върти ретроградно във Везни и вашия дом на професионално развитие. Периодът не е подходящ за големи стъпки, но е подходящ да си напишете домашно за някои неща. Най-важното от тях е професионалният ви имидж в интернет. Тъй като Меркурий обърква неподредените комуникации, когато е ретрограден – бъдете с един ход пред него. Прегледайте информацията за вас във виртуалното пространство и преценете дали нещо трябва да се махне, добави или промени. Излъскайте имиджа си, подчертайте успехите си, изобщо – направете така, че да се вижда най-доброто от вас в мрежите. 

В този период не се опитвайте да внасяте големи промени на работното си място. Възможно е дори и идеите ви да са добри, да не бъдат правилно разчетени от хората, на които ги представяте.

В сряда Венера и Нептун се срещат, за да ви напомнят, че желанието да помагате не е задължение да носите товара на другите. За вашия отговорен знак е трудно да не се нагърби с някоя задача, но помислете много добре – вие ли сте този, който трябва да оправи чуждия проблем и какво би ви струвало това. Границите са здравословни, а и вие се чувствате добре, когато ги има.

В четвъртък отново Венера, но този път в малко по-остра среща с Юпитер ви кара да се фокусирате над финансите си. Възможно ли е от вас да изтичат прекалено много пари, от които всъщност да се ползват други хора? Обмислете този въпрос в духа на това, което ви написах за сряда – до къде и колко трябва да отдавате на другите. Поне, когато става дума за цифри, нещата могат да се видят много ясно. 

Четвъртък е и подходящ ден да направите оценка и на времето и енергията, което влагате в различни дейности и да прецените, дали си заслужава. 

Водолей

Вие винаги гоните нещо, тичате нанякъде и като цяло – докато другите застават на стартоват линия, Водолеите вече са прескочили първото препятствие. Е, сега идва един кратък триседмичен период (от този понеделник до 18 октомври), в който Меркурий ще е ретрограден и е добре малко да се сложите на седалището си. Не го приемайте като принудително спиране, а като възможност, да си подредите мислите и амбициите. Защото понякога увлечени от процеса на преследване на цел, забравяте да проверите, дали целта наистина си струва... Сега имате тази възможност. 

Както имате възможност и да премислите, дали връзките и контактите ви са добре поставени в живота ви или се налага да правите компромиси. Чувствате ли се достатъчно оценени и удовлетворени? Тези въпроси са от изключителна важност за добруването на всеки и съвсем спокойно може да ползвате периода на ретрограден Меркурий, за да потърсите отговора им.

Има известно усамотяване и отделяне в хороскопа ви за ретроградния период, но съм длъжна да ви предупредя, да не се подхлъзвате и да не се изолирате от близките си. Никой няма да е доволен от подобно развитие, а и на вас няма да ви донесе особена полза.

В сряда Венера се прегръща с Нептун и комбинацията от изобилие на едната планета и мечтателност на другата засилват вашата креативност и отварят пред вас много широки хоризонти на мисълта. Не ограничавайте въображението си и си позволете да начертаете смел визионерски план в главата си. Знае ли човек? Може да се окаже следващият ви проект...

В четвъртък обаче внимавайте в каква посока ще ползвате ентусиазма, който ви изсипват Венера и Юпитер, следствие на ъгъла, под който двете планети се срещат. Денят не е подходящ да се хвръляте смело в начинания. Подходящ е обаче да покажете на света най-добрия си имидж. Прегледайте профилите си в мрежата и оформете информацията така, че да е видимо, колко успешни и чаровни Водолеи сте всъщност.

Риби

Ретроградността на Меркурий, която почва от този понеделник и приключва на 18 октомври, ви се отразява по един игрив и същевременно леко опасен начин, Риби. Някак си започва много да ви се иска да разнищвате ситуации, да се впускате в приключения и изобщо – мислите си, че щом сте Риба, може да изплувате от всяка дълбочина. Има обаче неща, с които трябва да внимавате. Например тайните, към които за съжаление, ще чувствате много силно влечение. 

Помнете, че не всичко, което е интересно е здравословно и не забравяйте да мислите за последствията преди да се впуснете в нещо. Като например среща с бивш (който подтикнат от ретроградния Меркурий ви търси за „нещо“) или пък невинна среща с някой, който не е точно вашият партньор... Но вие си знаете, разбира се. Все пак не сте малки, а сте най-мъдрият знак на зодиака. Затова оповавайте се на мъдростта си и ако ви навести ревността – кажете си, че и това е работа на Меркурий и продължете спокойно с живота.

В сряда някаква ситуация може да се заплете и да ви ядоса. Обаче пък Венера и Нептун ще са прегърнати тогава и това ще отключи вашето въображение така, че да измислите най-доброто решение на всички проблеми. Внимавайте обаче по време на процеса какво споделяте, как се изразявате и с кого говорите. Възможни са изтичания на информация и създаване на интриги, затова гледайте да си сложите любезната служебна усмивка, докато трае всичко и чак накрая да вентилирате пред някой проверен близък човек.

В четвъртък Венера ще влезе малко остро на Юпитер и е възможно тази планетарна среща да ви подтикне да се доверите по-лесно, отколкото е полезно. Бъдете добри и емпатични, ако това чувствате, разбира се. Просто имайте едно наум, че нещата може да не са такива за каквито ви ги представят и всичко ще бъде наред. 

Надя се занимава с психология, пилатес и стендъп комедия сериозно, а астрологията й е само за забавление. Както би казал любимият ѝ сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Ако искате да ви разсмее, следвайте я в тик-ток, фейсбук, инстаграм, само не и в живота, защото е опасна за живота. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Вече можете да я откриете и в книжарниците, на полицата с бестселъри :). Нека и скептичните се уверят в това, което ние отдавна си знаем. Надя може да пише не само хороскопи :) А снимките на Борис Мутафчиев с "Миша" са колкото красиви, толкова и забавни. Можете да ги разгледате в албума Миша обикаля България.

Снимка: Борис Мурафчиев

Последно променена в Сряда, 06 Октомври 2021 09:36

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам