logomamaninjashop

За винените сноби и как да се справяме с тях

Автор: Мария Чалиева

Ако се интересувате от вино, все някога ще попаднете и на винена дегустация, фестивал или друго събитие. Там ще срещнете много приятни хора с интереси, сходни на вашите, ще намерите много нови приятели и със сигурност ще си прекарате страхотно. Бъдете готови обаче да се срещнете и със странната порода на винените сноби, които колкото и да сме позитивни, могат да бъдат доста вбесяващи. Ето кратки указания как да се справите с тях:

 

Всезнайкото – говори високо, независимо дали е събрал публика около себе си или не. Освен това информацията, която държи да сподели с нас е съставена предимно от глупости. Но затова пък, казани с апломб. Може да ви развали удоволствието, като непрекъснато се опитва да натрапва мнението си и да ви съветва.

 

Работеща тактика: Игнориране. Ще ви бъде много забавно да гледате как отчаяно се стреми да привлече вниманието ви. При много тежки случаи може да се стигне и до изказване на възмущение: “Кой е пък този, дето си позволява да не ми обръща внимание,…” Оставете го и продължете нататък.

 

 

Дамата с достъп до тайни дегустации – тази дама е много елитна, най-вече в собствените си очи, но все пак много… Тя ще ви разкаже снизходително за вината, които е опитвала по света и у нас и О, ужас, ама как може да не сте ги чували…а онзи ресторант в Сан Франциско? И него не? Е, как може, какъв винен любител сте вие?

 

Работеща тактика: Измислете си вино и я попитайте дали е опитвала онова … как беше …южноафриканско каберне… казва се… (хайде де кой беше последния филм който гледахте? Великият Гетсби? става), а да, казва се Нелсън Гетс. Дали го е опитвала? Разбира се, а вие не сте ли? Ако не можете да сдържите смеха си, престорете се, че много съсредоточено помирисвате виното си.

 

Виненият мърморко – знаете го, непрекъснато мърмори, че няма достатъчно хубави вина, подхвърля фрази от рода на: “Това не е точно каквото аз търся в моето вино” и така… Понякога си мисля, че аз най-много се доближавам до този тип. Е, надявам се да съм го преодоляла.

 

Работеща тактика: Проявете съчувствие, човекът има нужда от внимание. Пийте си виното и го оставете да си мърмори.

Ако сте прочели текста чак дотук, има бонус за вас:

Виненият хулиган – за него и винените профита казват, че “чува” вината. И наистина е така. Ще го намерите към края на дегустацията, когато повечето хора си тръгват с клатушкаща се походка, а той все още е в добра кондиция. Обикновено опитва всичко наред и не се съобразява с такива дребнави неща, като първо бели, после червени вина. Има си и гениалното оправдание: “Аз пия професионално.”.

Работеща тактика: Прикрепете се към него и опитайте колкото можете повече вина.
 


Прочетете още Винените страсти на Балканите.

Препоръчваме ви и чудното италианско кулинарно пътешествие с Тамара.

Блогът на Мария Чалиева може да следите ето тук.

Последно променена в Петък, 23 Юни 2017 18:21

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам