logomamaninjashop

За кучетата и човеците

Днес ме трогна една история, която ни разказа Вася Зарева в майчинската ни група. Споделям я с вас. Навсякъде около нас има прекрасни хора с прекрасни и вдъхновяващи истории. И колкото са по-трудни времената, толкова е по-важно да има такива примери.

Има едни такива хора сред нас... Човеци им казват! Хора, които не са изгубили човешкото в себе си. Ще ви разкажа една малка история от днес.
В службата на моя съпруг, пожарната в Дупница, има кученца. На снимката е най-малкото от три. Момчетата се грижат за тях. Бездомни душици, на щат към пожарната. Днес, докато са приготвяли нещо за хапване, както обикновено са занесли и на кученцата. Това, най малкото изтърсаче се задавило. Останалите кучета го тормозят и то винаги бърза да глътне дадената му храна... Е, днес нещата малко се пообъркали. Глътнало голямо парче и се задавило. Спряло да диша направо. Умряло!!!
И тук идва историята за човеците! Момчетата веднага се намесили! Един започнал да му прави сърдечен масаж, други двама да го обдишват с маркуч. Няколко минути се борили за живота на малкото кученце...

Върнали го! Изплюло хапката и си поело въздух!... Сега това малко, рошаво пухче живее втори живот, благодарение на тези момчета, чието призвание е да спасяват животи. Спасяват, понякога с риск за своя, спасяват, без да правят разлика кого.

П.П. На снимката не е моят пожарникар, а един негов колега. Любимият пожарникар на щерката, след татко ѝ.
Тук храни малката душица, след като са го реанимирали успешно и няколко часа е постояло на топличко, за да се съвземе.

Още от Вася:

Малка приказка за биберони

Последно променена в Неделя, 05 Април 2020 21:16

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам