logomamaninjashop

Летни лагери 2021

Учебната година вече свършва, а ваканцията обещава да е щедра на занимания за децата ни. Приключения, спорт, наука, чужди езици - това са само част от идеите за забавно и пълноценно лято.

Дневни лагери в София

Лятна занималня на Витоша

Лятната занималня се организира в София всяка седмица от Понеделник до Петък през цялата ваканцията. Заниманията са целодневни от 8:30 до 17:00ч. и се провеждат се сред природата на Витоша планина. Групата е от 7-9 деца с един ръководител, който се грижи за тях през целия ден. Ваканционната програма дава начални знания и умения в планинските и водни спортове, чрез преживяване и забавление, като ден с ден не си прилича. Децата може да участват за една седмица, две седмици подред или по-дълъг период през следващите месеци.

Повече информация тук.

Малинова долина Спорт

Детски спортни лагери на комплекс “Малинова долина Спорт” се провеждат всяка година през лятната ваканция от 2011г насам. Заниманията са подходящи за всички възрасти от 4 до 14 години, като децата се разпределят в подходяща група спрямо възраст и ниво на умения. Сред заниманията са: тенис, футбол, плуване, баскетбол и др. 

Повече информация тук.

Лятна занималня при училище „Дени Дидрò“

Училище Дени Дидрò организира Лятна целодневна програма за деца на възраст от 5 до 10 години с продължителност от 5 юли до 27 август 2021 г. Теми, включени в летните занимания: “Галактически приключения”, “Дълбините на морското дъно”, “Природни феномени”, “Праисторически епохи”, “Разходка в Джунглата”, “Изобретенията сред нас”, “На сцената” - Театър и кино, “Аз съм журналист” - Телевизия и радио. На децата им предстоят вълнуващи посещения на много музеи, Зоопарк, Ботаническа градина, Киноцентър Бояна, както и среща с журналист, който ще ги мотивира за техния първи репортаж.

Повече информация тук.

Лятна еко занималня

Игри, спорт, разходки сред природата, образователни занимания и много забавления. Четене: преглед на задължителната учебна литература за предстоящата учебна година. Занимания по български език и математика. Английски език: лятна програма за усъвършенстване и затвърждаване на знанията по английски език. Разходки сред природата: Зоопарк, Ботаническата градина,Спорт и спортни програми със забавен характер. Приключения: конни бази, еко ферми в София или околностите. Воден празник: цял ден веселие на минерален басейн. Музеи и исторически забележителности в София.

Повече информация тук.

Лятна арт-школа за деца Рояна 

Целодневна школа с интензивно рисуване и приложни изкуства:  понеделник – петък, 8.30-18 ч. Всеки ден рисуваме на различна тема, с различни материали и техника, обучението се осъществява от преподаватели-художници, школата е за деца с интерес към рисуването. Всеки четвъртък и вторник – допълнителни занимания сред природата: конна езда, катерене, голф, плюс занимание по рисуване на открито. Повече информация тук.

Планинска занималня „Приключенски дни“

10-дневна планинска занималня, която всеки ден ще ни води до интересни и красиви места недалеч от София. Програмата включва следните дейности: пешеходни преходи и посещаване на природни и исторически забележителности; начални занимания по скално катерене, спелеология и игри с въжени елементи, умения за оцеляване и ориентиране;
наблюдение на различни животински и растителни видове; игри и забавления, работа в екип.

Повече информация тук.

Лятна академия по програмиране MindHub

Програмата включва 20 независими тематични дни, всеки от тях е посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи. В следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика. Децата записани за 1 седмица ще получат удостоверение за участие, а всички преминали през 2 или повече седмици на академията ще получат заслужен сертификат за успешното й завършване и специален подарък от MindHub.

Повече информация тук.

Градско лято

team 2444978 1280

Езикови лагери

Лъки Кидс

Международният лагер по английски език ЛъкиКидс може да бъде посещаван от всички деца на възраст между 5 и 14,99 години независимо от нивото на владеене на езика. Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип на принципа на проектното обучение – децата разработват проекти по зададени за конкретния период теми за подобряване на техните умения по английски език. Обучението чрез проекти е съвременен иновативен подход, който се прилага успешно в образователните програми на всички училища с обучение по чужди езици през последните 10 години.

Повече информация тук.

Езикови лагери в чужбина с Интеграл

Фирмата отдавна е утвърдена като успешен организатор на страхотни езикови ваканции в чужбина. Всяка година хиляди ученици от цял свят пътуват в чужда страна, за да обогатят знанията си за езика и културата на тази държава, да създадат нови приятелства, да добият увереност и разширят хоризонтите си. За повечето „новобранци“, пътуващи за първи път, предпочитаната възможност е организираното двуседмично пътуване в група от България. Тази година предлагат лагери в: 

Лятно училище към Американския колеж в София

Децата ще имат възможност да усъвършенстват знанията си по английски език, да учат в една от най-добрите образователни институции в страната и да им преподават учители, чиито новаторски методи превръщат престоя им в незабравимо преживяване. Американският колеж разполага с живописен кампус в тиха и защитена местност. Вековният парк се превръща в зелена класна стая за голяма част от дейностите на лятното училище. Обучението по английски предлага интерактивни и занимателни начини за изучаване на езика, огромно разнообразие от учебни материали, образователни игри и ресурси. 

Повече информация тук.

Езиков лагер „Вилиленд“

Училището функционира от 2008г., като построяването му е сбъдване на една мечта. Мечтата на неговата основателка уважавания преподавател и преводач от английски език Виолета Чушкова. „Вилиленд“ е място, където се опитваме да направим всичко възможно децата да прекарват времето си възможно най-пълноценно. До обяд те учат чужди езици – основно английски и допълнително немски, френски и испански (по желание). В останалата част от деня лагерниците спортуват, рисуват, творят, състезават се, забавляват се и всяка вечер приключват деня с много танци на дансинга или на сцената на талантите.

Повече информация тук.

Ваканцията - урок по самостоятелност

kids 5987366 1280

Спортни лагери

Спортен лагер Гърция, о.Лимнос, плаж “Лихна” - Термика Сърф

Сърф и кайт приключения на о. Лимнос за деца от 4 до 20 години.

Плажът “Лихна” е изключително подходящ за всички начинаещи и напреднали сърфисти, тъй като вятърът става постепенно по-силен с навлизане навътре в морето. Около 50 метра от брега е плитко до коленете, след което постепенно започва да става по-дълбоко. Няма ями, дупки и течения.

Повече информация тук.

Летен спортен лагер Spark

Лагерът е подходящ за деца на възраст между 5 и 12 години, които обичат да спортуват, да творят, да се забавляват сред природата, да танцуват и лудуват. Лагерът се провежда в дните от Понеделник до Петък, от 8:45 до 17:00 часа. Съчетанието от солената вода в басейна, упражненията на открито и упражненията за гръбначния стълб  и изправителна гимнастика, ще подготвят децата за зимния период и ще им дадат добра основа за развитие, както и по-безпроблемно преминаване през зимните вируси. Сред спортните занимания са: футбол, водна топка, детска зумба.

Повече информация тук.

Детски спортен лагер Синьо лято в Garitage Park

Заниманията ще са целодневни и ще се проведат в комплекс Garitage Park. Програмата на лагерите е от понеделник до петък от 9.00 до 17.00 ч и включва: Тренировки по волейбол с квалифицирани специалисти; Занимания по лека атлетика и гимнастика; Тренировки по плуване в басейна на комплекса; Всекидневни лекции на различни теми – личностно израстване, мотивация, изграждане на лидерски качества, спортна психология, здравословно хранене и др.; Гост-лектори - известни спортисти; Занимания по рисуване, прожектиране на филми със спортна тематика; Закуска и обяд ресторант Food mood в комплекса с възможност за избор на меню.

Повече информация тук.

Летен конен лагер във Войнеговци

Всеки ден децата имат тренировка по езда спрямо възрастта и уменията им, както и различни игри и занимания с животните. Имат възможност също да рисуват, творят, да четат книжки от богата детска библиотека. Организирани са и различни преходи сред природата, както и използване на спортната база на футболния стадион в село Войнеговци.

Повече информация тук.

Как да отгледаме щастливи личности

swimming 821622 1280

Приключенски лагери

Лятна приключенска занималня

Създадена, за да откликне на несломимото детско любопитство по най-увлекателния начин, в програмата са включени ателиета и работилници, целящи да запознаят децата с различни науки и изкуства, използвайки иновативни образователни подходи. Вторниците и четвъртъците са посветени на науката и изкуството – под формата на работилници децата ще правят вълнуващи научни експерименти, ще творят с глина и природни материали, ще изпробват музикални инструменти, а тематиката ще е различна всяка седмица. Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да ги провокират, а докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение, те неусетно трупат знания и умения. Неизменна част от Лятната приключенска занималня са заниманията по планинарство и екология.

Повече информация  тук.

Детски приключенски лагер Стакевци

Лагерът е подходящ за деца на възраст от 7 до 16 години.

В продължение на седмица децата ще се забавляват сред природата, ще творят, ще яздят, ще ходят на походи в планината, ще готвят, спортуват, ще се грижат за животните във фермата, ще търсят скрити съкровища и още много други.

Повече инфо тук.

Дивите козлета - планинска занималня

Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 години. В програмата са включени пешеходни преходи съобразени с натовареността за децата, ролеви игри, практически занимания по ориентиране, първа помощ в планината, приготвяне на обяд, строене на бивак.
Основна цел на програмата е запознаване на децата с възможностите за практикуване на пешеходен туризъм в нашата Родина. 

Повече информация тук.

Лагер в Ранчо "Диви Родопи"

Очакват ви дни изпълнени с езда, планински преходи, бране на билки, гъби, цветя и опознаване на гората и нейния растителен и животински свят, интересни игри на открито и закрито, лагерни огньове, състезания за бързина, сръчност и умения, готварски уроци и опознаване на Родопският бит и култура, грижа за животните от нашата вече голяма Ферма и още много други забавления и занимания, които ще ви предоставим и покажем, за да си тръгнат вашите деца от тук заредени със здраве, положителни емоции и едни незабравими спомени за един Летен детски лагер.

Повече информация тук.

Образователен приключенски лагер „Аз съм Българче!“ 

Програмата се провежда в Копривщица в ежедневни обучителни модули, като се редуват със занимания и дейности, включително и хранене на открито. Образователни дискусии на теми по избор, уроци по езда, народни танци, участие в творчески ателиета, посещения на музеи и много др.

Повече информация тук.

Детски лагер в Близката ферма

Във фермата децата ще се свържат със земята и храната чрез играта. Ще развиват умения, сръчност и увереност докато: градинарстват, готвят тичат, играят, творят, строят с бали и дъски, експериментират, квасят мляко, правят сирене, палят огън, сеят, берат, готвят с кал, четат. Близката ферма е истинска производствена, органична ферма, която изхранва стотици семейства.

Повече информация тук.

Ето и една полезна статия как да подготвим детето за лагер.

children 4355469 1280

Последно променена в Събота, 05 Юни 2021 10:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам