logomamaninjashop

Лесно и удобно с HP Smart и Instant Ink

Откакто работя у дома, ползвам принтер, имаме цветен, имаме за снимки, имаме и сканиращ, изобщо сме като истински хоум офис, та в това отношение пандемията не ме уплаши, бях подготвена. Но покрай онлайн обучението се оказа, че това е едва ли не най-използваният електроуред вкъщи, особено с първокласника. Постоянно нещо се принтваше, наложи се да го преместим в хола, за да ни е подръка.

А най-неприятното нещо, всеки ползвател на принтер ще потвърди, е когато консумативите свършат. Има един такъв момент, в който почва да предупреждава и си казва машинката: ехо, нивото на мастилото ми намаля, сложете нов консуматив, купете, поръчайте, направете нещо. И ти: хайде, утре, Хю, днес имам много работа. И накрая става така, че в неделя вечер принтерът окончателно изплясква, детето реве, че няма да може да си принтира домашното, а теб те чакат 10 товарителници, които си обещала да пратиш рано сутринта.

За капак, съпругът ти, който работи в истински офис и освен това е много организиран човек, ти подхвърля, че има абонаменти. Да, сигурно, кимаш, но те не са за такива малки количества, все пак ще проверя. 

Обаче забравяш дори да провериш поне до следващия път, когато историята се повтаря.

Не знам дали сте имали подобни ситуации, аз обаче вече няма да имам. Оказа се, че наистина има абонаментни планове за доставка на тонер и няма нужда да имаш някакъв голям офис с огромна консумация, за да се абонираш. Услугата се нарича  HP Instant Ink, правиш си акаунт за две минути от телефона и проблемът е решен. И тъй като е абонамент, цените са по-добри и ми излиза по-евтино. 

Ето кратък наръчник и няколко снимки за улеснение:

1. Инсталираме приложението HP Smart на своето устройство. Аз го инсталирах на телефона си така.

No description available.

 

2.Инсталираме принтера си (има опция да се добави нов принтер). Стъпки за инсталацията на принтера ще откриете в ръководството на принтера или на сайта на HP. 

No description available.

No description available.

3. Когато принтерът е готов, можем да разгледаме приложението. На първо място е услугата HP Instant Ink. Избрах View Plans.

No description available.

4. Задействах инсталационен процес за услугата и просто следвах стъпките - те са три - избор на план, адрес и данни за фактура (плащане).

No description available.

5. Накрая разглеждаме дали всичко сме въвели правилно и избираме бутона „Стартирайте платена услуга“.

No description available.

6. В основното меню на приложението има различни възможности, които можем да видим - за промяна на плана, кога се очаква доставка и така нататък.

После разгледахме опцията Printables. HP ме изненадаха приятно с огромен, богат сайт, пълен с всевъзможни безплатни материали за принтиране - за деца и големи, по различни теми - хобита, включително и картички. С приложението HP Smart можем да ги отворим и разпечатаме директно от телефона от бутона HP Printables. Алекс, разбира се, хареса математиката, но като се разровихме из сайта, открихме още много идеи за занимания през ваканцията. Можете да го разгледате ето тук. Скоро ще ви покажа и какво сме си натворили.

Полезна информация:

Абонаментът включва мастилото и неговата навременна доставка, тогава когато ви е необходимо. Когато нивото на мастило намалява, принтерът изпраща сигнал и HP автоматично изпраща нов консуматив. Мастилото може да бъдат доставено и преди да е необходимо, за да се избегне обикалянето на магазините за мастило или изчакването от времето за доставка при поръчка онлайн.

Подходящ е както при печат на малко, така и на много страници. Това го прави гъвкав, защото може да избира колко страници ще отпечата и да увеличава или намалява своя абонаментен план за различните месеци. Ако сте заявили повече страници през текущия месец и не ги отпечатате, те автоматично се прехвърлят за следващия месец.

Когато се употреби мастилото, при доставката на ново, получавате плик за рециклиране на старите консумативи, който можете да използвате за връщането им за рециклиране. Така заедно подпомагаме устойчивото развитие и се стремим към нулев отпадък.

Всички проекти, които с Алекс сътворихме, са благодарение на новия ни помощник за печат вкъщи – HP Envy 6000. Принтерът е част от новото портфолио на компанията - HP +. Когато HP ме изненадаха с него и започнахме трескаво разопаковане, видяхме, че има неочакван бонус – при регистрацията му на сайта на производителя получихме 1 година допълнителна гаранция на устройството. А щом избрахме да се абонираме за услугата Instant Ink с принтер от това портфолио, получихме и 6 месеца безплатен абонамент за консумативи! Мисля, че вече няма какво да ни спрем да творим.

Тези предимства са валидни само ако изберете опция HP+ по време на инсталацията на принтера!

Повече информация за HP Instant Ink и абонаментните им планове можете да намерите тук.

Последно променена в Сряда, 21 Юли 2021 14:31

Свързани статии (по етикет)

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам