logomamaninjashop

Как почти се превърнах в мама-рекламикус

Автор: Мая Цанева

Признавам си, присмивах им се. Присмивах се на онези глуповати, изглеждащи идеално майки от екрана, които с вид на професор обясняват сериозно и с чувство как прахът им пере петна от трева и мият чинии с истинска наслада. Признавам си, вече не им се смея. Пускам иронична усмивчица и се опитвам да запомня името на препарата за петна, кога започва промоцията за пижами, и о, ужас, защо поредните стикита атакуват!

Признах, че (почти) съм станала мама-рекламикус. Стана наскоро. Една вечер си гладих кротко куп пране пред телевизора и гледах филм за прайда в саваната. От толкова пране изгледах всичките си любими филми и минах на научно-популярни. Да, да, също като в онази реклама. Почти със същия жест си сипвам вода в ютията и вероятно също като жената от екрана си мисля колко им е лесно на лъвиците. Не гладят, не перат... Е, ловуват, но без кариера няма вечеря!

И докато гладя ли, гладя... (усещате ли колко обичам това) попивам ценна информация от рекламите. Нов препарат за петна? Кой е, какъв е... Моля, един и за мен. С този бъдещ катерач-футболист-но-не-шахматист засега битката за чисти дрехи е почти обречена, а аз съм тежко въоръжена с всички налични бабини хитринки и химически смески. Хайде, препитайте ме! Наскоро помолих съпруга ми да отидем до специален магазин, защото там продаваха определен прах за пране, който видях по телевизията. Той ме изгледа странно и ме попита: „Ако това е клопка да те закарам до мола за обувки, кажи ми. Няма проблем!“ Не, аз исках препарат за пране. Но да си имаме уважението - не живея на улица „Хармония“, вкъщи ходя със стари дънки, не събличам мъжа си заради едно петно (а за цялостно изживяване) и в куфара си от Милано нося парфюми и обувки!

Печка-мивка-пералня

4f7ef1c9de3583543c3077db338910bc XL

В същото време гледам почти като професор по време на важен експеримент, когато сортирам прането. Недовиждам затова и докарвам съвсем точно погледа на родителите от рекламите за пране, в чиито очи се чете въпросът: „А ти какво си? Желе от извънземно? Плазма? Червен сос? Дъвка?“. Не съм експерт по актьорско майсторство, нито режисьор, но подозирам, че екипът е помолил участниците в рекламата да си спомнят как се пише най-сложното химическо съединение, за да гледат толкова реалистично.

Аз обичам пералнята си. Не танцувам около нея като балетист, но без нея не мога!

Купихме нова преди около 6 месеца. Най ми харесва да я пусна, да седна пред нея и също като бебе да я гледам как се върти. Действа ми като мантра за медитация, което е достойно за изследване явление. Е, стискам и палци препаратите от телевизора да премахнат следите от щастливо детство.

Когато не гледам влюбено пералнята, чета... рекламни листовки. От известно време не ги подминавам, а ги изучавам почти научно. Познайте обикновено коя е втората тема, която подхващаме с майка ми, когато си говорим по телефона.

Първи опит? Как е Митко? Не, това е още в първото изречение. След него следва: „Еди-къде-си пускат чорапи и потници. Искаш ли да купя?“ Да, искам! Това, което не искам, са стикита. Синът ми обработва баба си мило и с постоянство, и тя му събира... стикита. Те са превзели шкафовете, дори леглото ми, въпреки моята силна съпротива. Долу стикитата!

Никога вече домакиня

890602090856167d6e437c240c8755b2 XL

Не мога да се примиря с рекламите по кулинарните канали. Програмата им е пълна с прекрасно аранжирани откъси на хора, които готвят с усмивка на уста, обясняват как всичко е лесно и бързо и изглеждат така, все едно отиват на класически концерт.

Ей, къде ти е петното от доматен сос? А остатъците от моркови на плота? Тенджерата не кипи ли?

Не, аз не се лъжа лесно! Знам, че всички се чудим кой чисти прозорците с бяла риза и с перли на шията, и защо тези жени изглеждат нереално щастливо по време на цикъл. Кой заблуждава мъжете, че едни бонбони или глътка кафе решават всички неприятности? Кой, кой? Оставам (почти) мама-рекламикус, защото все още имам очи да „чета“ ситния шрифт под рекламата и трениран слух за скоропоговорката в текста. И все пак мечтая един мъж да се качи на кон срещу всички стикита на света! Заради него и препарат за пране от Милано ще нося!


Прочетохте ли

Да вярваш на себе си, а не на рекламите

Последно променена в Събота, 25 Май 2019 08:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам