logomamaninjashop

Как да запазим дома си чист през зимата

Автор: Весела Бахчеванова

Детството ми премина в един от най-топлите градове в България – Сандански. За едно дете зимата там е истински кошмар. Представете си радостта в детските очи при вида на първите снежинки и разочарованието в тях след около час, когато спира да вали, а по улиците няма и следа от сняг. Единственият ни досег със снега беше през ваканциите, когато със семействата си ходехме в планината, и никога не можехме да му се наситим. Може би това е причината и до днес да обожавам снега и радостта ми да нараства пропорционално със всеки натрупан сантиметър.

33Спомням си веднъж синът ми беше болен, когато заваля първият сняг за сезона и мисълта, че няма да може да му се нарадва, ме съкруши. Бях готова на всичко. Взех кофата и с нея започнах да качвам сняг на остъклената тераса. Облякох го и с подръчни средства направихме снежния човек. И двамата бяхме щастливи. Но няма да обяснявам как изглеждаше апартаментът след неколкократното влизане и излизане по кишата. Освен това сега е и сезонът на грипните епидемии. Затова ще ви предложа няколко съвета как да запазим дома си през зимните месеци малко по-чист и безопасен:

1. Допълнителни изтривалки

Сложете стари кърпи на входа на жилището. Освен основната изтривалка, която е пред входа, поставете и една-две кърпи в антрето, на които да стъпите с мокрите обувки, когато влизате. След това избършете обувките с тях и ги пуснете на една бърза програма в пералнята. При следващото излизане ги поставете отново.

2. Сушилник за дрехи

Ако имате радиатор в антрето можете да окачите от хромираните сушилки за него и да поставяте мокрите якета, шапки и ръкавици. Ако нямате, поставете няколко празни закачалки или разтегателна сушилка със същата цел.

3. Ски и сноуборд

Поставете кърпа на мястото, където оставяте ските или сноуборда, за да не се цапа.

4. Деца

Преди да излезете с детето, оставете малко столче в антрето, на което детето може да седне след като се приберете, за да го съблечете и преобуете.

dom zima

5. Обувки

След подсушаването на обувките, задължително премахнете от тях солта, която се слага по улиците, с мокра кърпичка, иначе много бързо ще се съсипят.

6. Кърпа за домашни любимци

Оставете чиста кърпа до входната врата, за да забършете лапите на домашния любимец след разходка.

7. Дръжки на врати

Почистете дръжките на вратите с антибактериални мокри кърпички, както и телефоните и клавиатурите на компютрите.

8. Одеяла

Оставяйте одеялата да се проветряват веднъж седмично поне за 1 час.

9. Помощни килимчета

Поставете декоративни малки килимчета или пътеки върху зоните, откъдето най-често се минава във вашия дом. Те са много по-лесни за чистене и дори да има кал по тях можете да ги изперете или изтупате. По този начин ще предпазите пода или основния килим от износване.

И най-вече - забавлявайте се и не мислете колко ще се изцапа после, защото забавата в снега освен радост, носи и незабравими спомени.

Весела Бахчеванова е нашият експерт по грижите за дома от iHelpi. Повече информация относно промоциите и предлаганите услуги за почистване ще намерите на уебсайта и  фейсбук страницата им.


Препоръчваме ви още: 

Добре дошли в клуба на идеалните майки

Как да почистим дома си за един час

Какво да правим, когато дойде домашна помощница

 

Последно променена в Четвъртък, 18 Януари 2018 10:38

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам