logomamaninjashop

Как да отидеш на почивка с детето и да останеш жив

Тази млада майка разказва в инстаграм за ежедневието си на родител. Тъй като добре се посмяхме на съветите й за семейни почивки, решихме да ги споделим с вас.

Ако не сте родили вчера, вероятно вече сте проучили всичко по темата как да организирате пътуване със самолет с бебето и какви успокоителни можете да взимате, докато кърмите. Но ако четете това, със сигурност ви тресат нервите преди първата ваканция с малкото. Този текст няма да ви успокои, за което се извинявам. Но ще ви помогне да избегнете някои разочарования.

Багажът - драма в три действия

pochivaL

Да започнем със златното правило и с малко математика. Продължителността на почивката се изчислява по много проста формула: количеството дни, които планирате да почивате +10. Първите два дни ще отидат за адаптация, последните два за отричане на неизбежното връщане в реалния живот и последващото смирение. Някъде по средата на отпуска ви децата ще лепнат ротавирус, Коксаки вирус (синдромът ръка-крак уста) или нещо друго, което плува в морето за общо ползване. Според вида на заразата потомството ви ще боледува три дни (с повръщане и диария нон стоп). След това ще дойде ред на родителите. Минимум един ще излезе от строя за още три дни. Ако трябва да теглим чертата дотук получават се точно 10 дни, които е добре да имаме в резерв.

Как си починах на морето

pocchiva2

След като времето за диария и други безплатни развлечения е заложено в отпуска, можем да анализираме самото понятие "отпуск". Добре е да свикнете с мисълта, че вашите ваканции още дълго време няма да са както преди. Вие вече не почивате. Вие сте в командировка, с някои смекчаващи ситуацията обстоятелства. Тоест може да не работите, може да сте ол инклузив, но шефът пътува с вас. Ще се наложи да свикнете с мисълта, че вместо екскурзии, разточително висене по ресторантите и джип сафари, шефът ви най-вероятно ще предпочете да се търкаля в мръсотията на 10 метра от хотела.

Явашеви на почивка

pochiva3

Един от най-достъпните начини, ваканцията ви да се доближи максимално до предишните и наистина да си починете, е да вземете със себе си баба. Имайки на разположение този ценен ресурс, не го жалете и го използвайте максимално. Не пестете от свръх багаж и допълнителна стая, ако не искате следващите пет години да си спомняте за семейната отпуска в ада.

Не си усложнявайте живота. Идете там, където ще ви е по-лесно да забавлявате побеснялото същество, в което обикновено се превръща детето, когато напусне обичайния си ареал. Ако трябва да избирате между пътешествие с кола из Исландия и плаж в Италия, веднага се спрете на втория вариант. Уредете го по възможно най-лесния начин. Използвайте услугите на туроператор. Дори да се гордеете с десетгодишния си стаж в организирането на ниско бюджетни почивки. Нали не ви се иска да търсите такси с детско столче за кола или да пътувате в трамвай с ревящо дете в ръце? Социалните мрежи агресивно рекламират модерния образ на хиперактивната майка, (със съответното хиперактивно дете), която го влачи навсякъде със себе си - и по купони, и по света и по делови срещи. Днес да признаеш, че предпочиташ да останеш с детето вкъщи, е равносилно на това да изкрещиш „Аз съм жена, моето място е в кухнята“, сред тълпа войнстващи феминистки.

Моята голяма луда гръцка НЕпочивка

pochiva4

Престанете да следите всички блогове от типа „пътешествам със сина си откак се е родил, за 10 месеца, 15 страни“. Техните автори най-вероятно са в някаква пролактинова кома, страдат от патологична страст към пътешествия или просто лицемерничат. Ако при мисълта за смяната на обичайната обстановка с неизвестна и непредсказуема среда, ви облива студена пот и получавате нервни тикове, останете си вкъщи. Инсултът не е донесъл нищо добро никому. Можете да се включите към услугата „баба“ и без да напускате страната.
Приятна почивка и добро настроение. Дръжте се!


Препоръчваме ви още:

С деца на море в Гърция

Такава една почивка

С деца из Европа

Последно променена в Четвъртък, 14 Юни 2018 09:18

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам