logomamaninjashop

Играчки с душа


Едно сплотено семейство създава весели детски ранички, с които малчуганите не искат да се разделят. То е поредният вдъхновяващ пример за това как хобито може да се превърне в професия, от която изпитваш истинско удоволствие.

Ние сме Фоти и Марти – съпруг и съпруга, мама и татко на прекрасната Маги, най-добри приятели или с други думи – главните действащи лица зад името Marti’s Heaven.Аз съм творческата личност. Леко хаотична, много усмихната и винаги изпълнена с огромен ентусиазъм. Измислям моделите, избирам материите, с които ще работим и се занимавам с креативната страна на нещата. Фоти е сериозен, отговорен и безкрайно добър, отговаря за всичко, което аз не обичам да правя, но е много важно. Счетоводство, доставки, маркетинг, логистика – общо взето всичко, което е необходимо за съществуването ни. 

20196260 1634600409907417 555297260 o
Истинско творческо приключение

С огромно желание започнах това приключение през 2012 г. като хоби. Тогава все още не можех да шия, но много исках да се науча. Фоти възприе всичко като поредната ми лудост, но както винаги ме подкрепи и ми подари първата машина. Изненадващо, дори и за мен самата, започнах все повече да се амбицирам, да искам да се уча и да се развивам в тази посока. След известно време целият ни хол беше изпълнен с цветни материали и дори и с помощта на двете ни прекрасни и невероятни майки не успявах да изпълня всичко, което исках. Тогава решихме, че е дошло времето за промяна. Фоти се присъедини официално през 2014 г. Всъщност той си е част от цялото творческо приключение още от самото начало, но тогава и двамата решихме, че е дошло времето да се занимаваме само и единствено с това. Да го превърнем от хоби в семеен бизнес и да продължим да живеем и работим в любимата ни България. Инвестирахме цялото си време и енергия в това начинание. Купихме си професионални машини, направихме прекрасното си огромно ателие магазин и сега си живеем в нашия рай. Буквално! Семейството ни е неотлъчно до нас на всяка крачка. Без тях нямаше да успеем!

20227355 1634593743241417 1584261400 n

Влюбена в памучните платове

Минах през няколко фази, преди да се спра на памучните платове. Работих и с филц и прежда. Но в крайна сметка се влюбих в работата с памучни платове. Те са устойчиви, могат да се перат в пералня и използвайки предварително проверени платове можем да сме сигурни, че нещата, които правим, няма да се скъсат или да променят вида си с времето. Изработваме играчките си с огромно желание, внимание към всеки детайл и безкомпромисен контрол на качеството. Сами внасяме платовете си, използваме конци с еко сертификат и затова можем да си позволим да дадем доживотна гаранция на всички изработени от нас неща. Ние истински вярваме, че децата трябва да са заобиколени от играчки с душа. Играчки, които ще оставят истински спомени от тяхното детство и дори играчки, които някой ден ще могат да подарят на своите деца.

20196828 1634593753241416 1355324457 n

Маги - вдъхновителката

Почти всички идеи ми хрумват от нашето ежедневие с Маги. Тя расте и харесва различни неща, гледам я как си играе и така ми хрумва примерно дадена играчка. Или се разхождаме и тя постоянно ми дава да й нося играчката, затова решавам, че ще е хубаво да сложа поставка на раничките, за да си я носи сама и това да й доставя удоволствие. Самите ранички ги направих така, че да са й удобни за детската градина – сменях моделчето няколко пъти, за да може да включва всичко необходимо.

Дамските аксесоари ги измислям за мен. Като цяло изобщо не планирахме да правим дамски аксесоари. В желанието си да имам нещо, което да ми е удобно и в същото време ефектно, направих за себе си първата чанта-раничка. Много хора я харесаха и започнаха да си я поръчват и така малко по малко придобих смелост да творя и за пораснали момичета. Първото ми и най-важно правило, когато мисля нов модел за играчките е да са здрави и безопасни. За аксесоарите - освен ефектни, да са удобни, функционални и здрави. Вече имаме онлайн магазин, който държим винаги зареден. Винаги има налични неща от почти всичките ни артикули.

20179974 1634593736574751 1264905028 n


Преди работихме повече по поръчка, но с времето установихме, че много хора се сещат в последния момент, че трябва да вземат подарък (и аз съм така). Затова взехме решение да разширим екипа си и да започнем да правим повече неща за наличност. Имаме два графика – единият е с нещата, които трябва да се изработят за седмицата в наличност, а другият е за поръчките – при поръчка може да се избере конкретен плат, съчетан с цвят за косичка и цвят на очите, така че кукличката да прилича на детенцето, или други вариации на нашите моделчета. Мисля, че вече спокойно мога да кажа, че много хора разпознават играчките ни и това безкрайно ме радва.

20180382 1634593856574739 1597892610 o

Какви са клиентите

Странно ми е да кажа клиенти, защото имаме вече доста приятели сред тях. Има хора, които са с нас от години и си поръчват по нещо буквално за всеки повод. Хората, които избират нашите творения са много мили и ни се доверяват изцяло. Нямаме негативни коментари или негативно отношение и дори на фейсбук страницата си имаме към този момент 553 – 5-звездни оценки – наистина се гордеем с това. Получаваме много хубави писма със снимки на дечицата с новите им играчки и дори много от „клиентите“ ни, когато имат път към Варна идват до ателието, за да се запознаем лично. Как можем да ги опишем – усмихнати, позитивни, подкрепящи. И ние наистина си ги обичаме и ценим безкрайно!

20179864 1634593746574750 2017091283 n

Всички неща, които правим, са ми любими – наистина!
Първата играчка, която съм правила беше едно кученце – за Маги. Уших го на ръка, защото тогава нямах машина и тя още си го пази. Все си мисля, че нещо ще спре да се харесва и с времето няма да го правим, но за мое щастие всички играчки, които сме измислили продължават да се поръчват.

Предстоят ни само хубави неща, надявам се. Здрави сме, заедно сме и бъдещето е пред нас! 


Прочетете още: 

Надя Чавдарова или Мама Пух 
Книжчици 
Кукли за чанти

Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2017 11:33

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам