logomamaninjashop

Хари Потър - 20 години магия

Националният конкурс за авторска рисунка – „ХАРИ ПОТЪР – 20 години МАГИЯ“ – е първата инициатива, с която официално стартират празненствата по случай българския юбилей на поредицата. Точно на 13 ноември 2000 г. издателство „Егмонт“ представя на читателите у нас историята на младия магьосник с първия роман на Дж. K. Роулинг „Хари Потър и Философският камък“, който се превръща в любима книга за няколко поколения. С инициативи за насърчаване на четенето сред подрастващите и за творческата им изява издателството ще празнува юбилея в продължение на цяла година. 

Конкурсът за рисунка стартира на 27 септември 2019 г. и ще продължи до 4 ноември 2019 г. Поканени са за участие всички деца от 1-ви до 7-ми клас от страната, както и българските ученици в чужбина. На 13 ноември победителите ще бъдат наградени по време на празнична програма в столицата и първи ще получат юбилейните български издания от поредицата. Всички детски рисунки ще се разглеждат и оценяват от жури, в чийто състав са Любен Зидаров, художник и илюстратор, Михаил Костов, журналист и основател на българската фен общност „Дейли Потър“, и Станислав Койчев – Стан, популярен влогър и запален почитател на книгите за Хари Потър. Рисунките ще бъдат групирани в три възрастови категории: от 1-ви и 2-ри клас; от 3-ти и 4-ти клас; от 5-и, 6-и и 7-и клас. Ще се приемат рисунки, изпратени само по пощата, на адреса на издателството: „Егмонт България“ ЕАД, гр. София 1142, ул. „Фритьоф Нансен“ № 9, с пощенско клеймо не по-късно от 4 ноември 2019 г. 

Историята на „,момчето, което оживя“ е разказана в поредица от 7 книги, преведени на 78 езика, продадени в над 450 милиона екземпляра по целия свят и пресъздадени в 8 хитови филма. В България книгите за Хари Потър се радват на не по-малка популярност – общият им тираж през годините надхвърля рекордните 610 хиляди екземпляра. За тази изключителна културна тенденция британският министър-председател Гордън Браун, дългогодишен почитател на романите, казва: „Аз мисля, че Дж. К. Роулинг направи повече за грамотността по света, отколкото което и да е друго човешко същество.“

Националният конкурс за авторска рисунка – „ХАРИ ПОТЪР – 20 години МАГИЯ“ има за цел да съдейства за развитието на художествената активност и интереса на децата към книгите, както и да им предостави възможност да демонстрират своите знания и творчески умения. На интернет страницата на издателството: egmontbulgaria.com/konkurs са качени всички необходими за участие документи и регламент на конкурса. АКЦИО!

 

Искате да имате добри и умни деца? Четете им на глас

Последно променена в Сряда, 16 Октомври 2019 10:09

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам