logomamaninjashop

Безплатни семинари за осиновители

Безплатни консултации и семинари провежда Фондация „За Нашите Деца“ по време на Националните седмици на осиновяването

Фондация „За Нашите Деца“ се включва в Националните информационни седмици на осиновяването, които стартират днес и ще продължат да 12 октомври. Вече шеста поредна година фондацията е партньор на Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ - инициатор и организатор на информационните дни. Тази година фокусът на информационната кампания е насочен към предизвикателствата и трудностите при отглеждането на осиновените деца, подготовката на родителите им за тази важна житейска роля и подкрепата на социалния сектор към осиновителните семейства. Като всичко това се случва в най-добрия интерес на децата и защита на техните права. 

Днес, по време на форума „Гласът на осиновеното дете“, който постави началото на информационната кампания, опита и практиката на фондацията за подбор и подкрепа на кандидат - осиновители представи семейният консултант в ЦОП “Св. София” Петя Яначкова. На форума бяха обсъдени предизвикателствата и трудностите при оценката, обучението и следосиновителното наблюдение, съпътстващи процеса на осиновяване. 

От днес до 12 октомври експертите в двата центъра за обществена подкрепа на фондацията в София ще бъдат на разположение за безплатни консултации на родителите, по въпроси свързани с развитието на децата от 0 до 7 години. 

Фондация „За Нашите Деца“ организира и два безплатни целодневни семинара - на 27 септември - петък, за социални работници и специалисти по темата за националното осиновяване  в България, и на 4 октомври - петък - за  специалисти,  работещи  в детски  градини  и  училища на тема „Осиновеното  дете  и неговото  интегриране в средата на връстниците“

В рамките на Националните информационни дни на осиновяването фондацията организира и три уъркшопа със свободен достъп.   

Темата на първия, който ще се състои на 1 октомври /вторник/ от 18.00 до 20.00 часа, е „Осиновяването – стъпка по стъпка“. Вторият уъркшоп с тема „Осиновените деца и животът им преди семейството“ е на 7 октомври /понеделник/ от 18.00 до 20.00 часа, а третият уъркшоп на 9 октомври /сряда/ е посветен на темата „Как да говорим с децата за осиновяването“.

Можете да заявите час за консултация, участие в семинар или уъркшоп на телефон 02/822 35 10. 

Последно променена в Четвъртък, 26 Септември 2019 08:48
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам