logomamaninjashop

Безплатни детски консултации в Medical Dent през уикенда 19 и 20 юни

  • 18 Юни, 2021

След края на учебната година и преди лятната ваканция, проверете зъбките на вашето дете, за да няма неприятни изненади по време на дългоочаквания отпуск. За всичко, което е важно да знаем за зъбите на нашето дете, решихме да научим повече от д-р Анифе Сюлейманова, детски дентален специалист от дентална клиника Medical Dent.

Кога трябва да е първото посещение на нашето дете при зъболекар?

Първият преглед е с първото зъбче или около първия рожден ден. Родителите имат важна роля тук. Те трябва да подготвят детето, за да преодолее страха от непознатото и да обяснят защо е нужно да се ходи на зъболекар. Оралната хигиена и профилактика трябва да започне още от ранното детство и има огромно значение за оралното здраве на децата в бъдеще. Затова в MEDICAL DENT сме обособили детски кабинет, в който децата могат да получат индивидуална програма за дентална грижа и третиране на проблемните зони без болка и страх. В допълнение към балансирания ни подход, тук могат да бъдат научени на правилни хигиенни навици и техника за миене на зъбите, която ще им гарантира по-чисти и здрави зъби.

Как протича първият преглед?

При първата среща със зъболекаря децата имат възможност да се запознаят със зъболекарския стол, да преодолеят първоначалните си съмнения. При следващо посещение се организират игри, свързани със зъболекарските принадлежности, с цел детето да приеме зъболекарската работа с любопитство. Периодите за посещенията при зъболекар се съобразяват с възрастта на детето и в зависимост от това в коя рискова група попада.

Всяко дете е различно и има своята индивидуалност и идентичност. Именно поради това подходът трябва да е изключително внимателен.

Трябва ли родителят да присъства на прегледа и лечението?

Редица родители се колебаят относно това дали да присъстват в кабинета по време на лечението. Подходящо е те да подкрепят децата си по време на манипулациите, за да ги окуражават.

Когато има братя или сестри, които с радост сътрудничат при стоматологично лечение, то те могат да бъдат използвани като модел на поведение.

Какво представляват силантите?

За подрастващите това е едно много добро и модерно решение за превенция на кариеса на дъвкателните зъби. Силантите се поставят върху зъбите с дълбоки участъци, които са труднодостъпни за почистване и предразполагат развитието на кариеси. Процедурата е изключително лека и е препоръчителна за деца с изразен рисунък на зъбите или по-ранен пробив на постоянни зъби. Това е разумно решение за избягване на потенциални проблеми със зъбките на малчугана. Препоръчвам поставянето на силантите да стане в ранна възраст – след като поникнат всички постоянни зъбки или когато детето е навършило 13 години. Процедурата е изключително лека и безболезнена и на практиката, по никакъв начин не би обезпокоила децата.

Кога трябва да посети зъболекар детето ни, за да разберем има ли нужда от шини или брекети?

Редовните посещения при зъболекаря – това е гарантиран начин да предпазите детето от нежелани проблеми със зъбките. А когато става въпрос за разместени зъбки или проблем със захапката, то е добре да се установи колкото се може по-рано. Така, че не отлагайте и започнете да водите детето си още от 4 годишна възраст на профилактични прегледи. Така ще може да се наблюдава развитието на челюстта и да се вземат навременни мерки, които ще улеснят едно ортодонтско лечение в бъдеще.

От каква възраст се лекува кариесът при детето?

Независимо кога се появи, кариесът задължително се лекува веднага. Зъбите на детето трябва да се преглеждат редовно и навременно. Много често дете на  2-3 годишна възраст има развалени млечни зъби. Това води до повишен страх, детето е негативно, има понижено тегло. В тези случаи най-бързото и лесно решение е лечение под медицински сън.

Митовете за детските зъбки и истината за тях

IMG 8235

Безопасно ли е лечението под медицински сън при деца?

MEDICAL DENT е първата дентална клиника в България, която въведе метода за медицинския сън при дентални манипулации. Тук подходът е различен, методите, които използваме са напълно безопасни и специално разработени от най-добрите анестезиолози в страната. Лечението под медицински сън е подходящо решение за всяко дете, но особено ценно е и за малките пациенти с показания в общото здравословно състояние (например деца с множествена склероза) и за такива със силен страх от стоматологично лечение.

Материалите, които се използват при лечение на кариес при деца различни ли са от тези при възрастните?

Материалите трябва да са със същото качество, за да са безопасни за здравето и тук няма място за компромис. В MEDICAL DENT работим с най-съвременните методи и материали, което означава, че пломбите винаги са бели и от най-висок клас.

Лекува ли се кариес на временни млечни зъби и за какво друго трябва да следим в процеса на смяна на зъбите?

Разваленият зъб трябва да се лекува винаги. Независимо дали е временен или постоянен. В противен случай наличието може да доведе до усложнения, които да засегнат зародиша на постоянния зъб. Обръщайте внимание и дали зъбите излизат правилно. Добре е специалист да следи за това и да прецени дали не трябва да се извади някой зъб, когото расте друг.

При зъбна травма като избит зъб например, какво е важно да знаем?

Бързата реакция при избито зъбче е най-важна. Най-важно е да знаете, че избит постоянен зъб при дете може да бъде върнат обратно в устата за благоприятни резултати до 30 минути. След 60 минути, успеваемостта драстично намалява. Важно е всеки родител да знае, че първична намеса при възникнала дентална травма, може да помогне да бъде спасено зъбчето на детето. Адекватното поведение и правилната диагноза са най-важни в случай на дентална травма. Винаги се обръщайте за помощ към специализиран център по дентални травми. В Medical Dent развиваме центъра си от много години и специалистите ни там са с почти пълна успеваемост, особено когато родителите са реагирали навреме и са съхранили зъбчето правилно.

Разбрахме, че в Medical Dent извършвате безплатни детски консултации всеки месец в избран уикенд. Това е чудесна социално отговорна инициатива, разкажете ни повече за нея?

Предприехме тази инициатива като част от социалната ни програма с отговорност към здравето на детските зъби. Консултациите са напълно безплатни и всеки може да запише детето си и да го доведе през този уикенд, за да го прегледаме.

Посрещаме децата с много настроение, музика и весели игри и правим незабравимо и позитивно посещението при зъболекаря. Средата в клиниката е напълно защитена и са взети пълни епидемиологични мерки. Искаме децата да се насладят на едно различно дентално изживяване, което да възпита любов в тях към грижата за техните зъбки.

Нашата мисия е превенция и създаване на полезни навици от най-ранна детска възраст в името на денталното здраве!

ТОЗИ МЕСЕЦ БЕЗПЛАТНИТЕ ДЕТСКИ КОНСУЛТАЦИИ СА С ДАТИ 19 И 20 ЮНИ. Заповядайте с предварително записване на тел.: 02/473 87 98

https://www.medicaldent.bg/bg/services/detska-stomatologiya 

IMG 8204

Последно променена в Петък, 18 Юни 2021 08:39

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам